Monday, February 18, 2013


Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ο Πάχτας. Να ξεκαθαρίσει το τοπίο, λέει ο Μπουτάρης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08:00 |
Unbeatable Design & Energy Savings Great Warranty, Fast Free Shipping
Ευθύνες για παροχή πολιτικής κάλυψης στα επεισόδια που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή απέδωσε ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστος Πάχτας (αριστερά), ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης (δεξιά) δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι η τρομοκρατική επίθεση με μολότοφ στις Σκουριές δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για τις προθέσεις των δραστών. Αναρωτιόμαστε ποιον άραγε να αντιπροσωπεύουν και ζητούμε από το κράτος να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ. Για προβοκατόρικη επίθεση κάνουν λόγο σε ανακοινώσεις τους οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Μάλιστα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να εννοηθεί ότι η χρονική συγκυρία της επίθεσης, που συμπίπτει με τις διήμερες εκδηλώσεις που η ίδια διοργανώνει για την ανάπτυξη της περιοχής, δεν είναι καθόλου τυχαία. Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, χωρίς να το καταδικάσει, σημειώνει ότι «αφενός μεν είναι αποτέλεσμα των συνεχών προκλήσεων της εταιρείας και της κρατικής βίας ενάντια στους πολίτες που αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους, αφετέρου δε δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα τους ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού».
Το επεισόδιο καταδίκασε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ τονίζοντας: «Αυτοί που ανοιχτά υποστηρίζουν ότι οι τυχοδιωκτικές μορφές με μολότοφ και σπασίματα εμποδίζουν την επένδυση το λιγότερο που κάνουν είναι να αφήνουν έκθετο το λαϊκό κίνημα στην προβοκάτσια και να το απομονώνουν από τον υπόλοιπο λαό».   ΤΑ  ΝΕΑ

No comments:

Post a Comment