Sunday, December 19, 2010

Post: Ανακαλύφθηκε φάρμακο για τα γηρατειά! (Topic#56812)
--ILIAS
Silent friend
Posts: 527
Age: 58
Loc: Manila Philippines
Registered on 10/11/04
Offline
12/17/10 09:55 AM - Post#61216 New Reply




Μπορεί μέχρι σήμερα να «πρωταγωνιστούσε» σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, το φάρμακο, όμως, ενάντια στα γηρατειά είναι πλέον πραγματικότητα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, έχει ανακαλυφθεί το φάρμακο εκείνο που μπορεί να ισχυροποιήσει σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθιστώντας μας πιο υγιείς και θεωρητικά πιο ευτυχισμένους. Διαβάστε περισσότερα για το φάρμακο ενάντια στα γηρατειά.


Σύμφωνα με την έρευνα, ελάχιστη ποσότητα της ουσίας lenalidomide μπορεί να ισχυροποιήσει σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ο Δρ. Edward Goetzl και η ιατρική του ομάδα από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δήλωσαν πως στοχεύουν με το φάρμακο αυτό να μειώσουν την αδυναμία των υπερηλίκων και να αυξήσουν την περίοδο υγείας. Είναι επίσης θετικό το γεγονός ότι χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα της ουσίας για να φανεί αποτέλεσμα, κάτι που ελαχιστοποιεί τις παρενέργειες του φαρμάκου.

Ο Δρ. Goetzl ξεκίνησε να ερευνά τα επίπεδα των χημικών στοιχείων γνωστών ως cytokines στο ανοσοποιητικό σύστημα ηλικιωμένων. Ανακάλυψε πως οι υγιείς ηλικιωμένοι είχαν το στοιχείο αυτό σε παρόμοια επίπεδα με αυτά πιο νέων ανθρώπων. Περαιτέρω έρευνα ώθησε τον Goetzl να ανακαλύψει πως η lenalidomide μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα αυτού του στοιχείου όπως κανένα άλλο φάρμακο. Ο ίδιος, βέβαια, προσθέτει: «Δεν μιλάμε για μακροζωία, αλλά για αύξηση της διάρκειας της υγείας. Αν στα 50 σου χρόνια έχεις τα ίδια επίπεδα σε cytokine όσο ένας 25, αυτό σημαίνει πως πιθανόν να είσαι υγιής καθώς μεγαλώνεις».

Αυτό που έχει σημασία να αντιληφθούμε είναι πως ένα τέτοιο φάρμακο μπορεί να προσφέρει όχι περισσότερα χρόνια ζωής, αλλά πιο υγιή χρόνια ζωής. Το φάρμακο αυτό μπορεί να μην προσφέρει μακροβιότητα ή αντιγήρανση, ανοίγει όμως σημαντικές προοπτικές στο χώρο της υγείας.







No comments:

Post a Comment