Sunday, April 20, 2014

ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι απελάσεις παράνομων μεταναστών

ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι απελάσεις παράνομων μεταναστών

σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Σχεδόν κατά 50% έχουν μειωθεί οι απελάσεις παράνομων μεταναστών από το 2009 στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, το 2013 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκδίκασε κατά 26% λιγότερες υποθέσεις απέλασης παρανόμων μεταναστών από ότι το 2009.

Τα ποσοστά υπογραμμίζουν την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης για το ποιοί παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν. Η εφημερίδα New York Times αναφέρει ότι ολοένα και περισσότερο οι εισαγγελείς προτίθενται να αναστείλουν την απομάκρυνση μεταναστών με λευκό ποινικό μητρώο οι οποίοι έχουν οικογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αναστολές απέλασης αυξήθηκαν κατά 400% μεταξύ 2011 και 2013.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δέχεται αυξανόμενη πίεση από τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων μεταναστών που τον κατηγορούν για σημαντικές καθυστερήσεις σχετικά με την μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού, ενώ παράλληλα ο αριθμός των απελάσεων υπό την εποπτεία του ανήλθε τα 2 εκατομμύρια.

Το περασμένο έτος η Γερουσία είχε εγκρίνει ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού που θα βελτίωνε την ασφάλεια των συνόρων και θα άνοιγε τον δρόμο προς την υπηκοότητα για σχεδόν 12 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες. Ωστόσο, το Κογκρέσο που ελέγχεται από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών αρνείται να περάσει την νομοθεσία. VOA

No comments:

Post a Comment