Friday, November 12, 2010

Στο 2ο γύρο απαιτείται πλατιά συμμαχία δυνάμεων

«Στη Περιφέρεια Αττικής το ισχνό 24% που έλαβε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δε νομιμοποιεί σε καμία περίπτωση την όποια έπαρση όταν απέναντί του το 76% εναντιώνεται στη πολιτική του Μνημονίου».

Βασίλης Κικίλιας 10/11/2010 | 13:35 Τελευταία Ενημέρωση 13:35 10/11/2010

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών στη Περιφέρεια Αττικής είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης και ελπίδας. Είναι ένα μήνυμα για αλλαγή πολιτικής, ένα μήνυμα για είσοδο των νέων στη πολιτική.
Εμείς σταθήκαμε όρθιοι σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Αντιμετωπίσαμε μια μεθοδευμένη προσπάθεια αποδόμησης της φρέσκιας πρότασης που εισηγούμαστε. Το σύστημα βλέπετε, δε συγχωρεί την υπέρβαση του καινοτόμου.
Είχαμε όμως την υποστήριξη της νεολαίας που αναγνώρισε στην υποψηφιότητά μου το σπάσιμο των στεγανών και το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου, του δρόμου που απευθύνεται κυρίως στους νέους ανθρώπους.

Εστιάσαμε τον αγώνα μας σε μια αντιμνημονιακή επιχειρηματολογία, όχι όμως με διάθεση απλής διαμαρτυρίας αποσκοπώντας στη συλλογή ψήφων μιας στείρας αντίδρασης. Θεωρούμε ότι το Μνημόνιο και το αδιέξοδό του μονοδρόμου του, στερεί από τη κοινωνία την ελπίδα για το αύριο που τόσο έχουμε ανάγκη. Ο εκρηκτικός συνδυασμός Μνημονίου και Καλλικράτη επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματά της Αυτοδιοίκησης .
Σας διαβεβαιώνω πως οι πολίτες είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι και εξέφρασαν με ξεκάθαρο τρόπο την αντίθεσή τους προς το Μνημόνιο και τη πολιτική της κυβέρνησης.

Με λύπη διαπιστώνω, όμως, πως τόσο ο κ. Παπανδρέου προσωπικά όσο και η κυβέρνησή του συλλογικά δεν έχουν καταλάβει στο ελάχιστο το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών και πολύ περισσότερο δεν έχουν αποκωδικοποιήσει το συνημμένο μήνυμα.

Απόδειξη ότι πουθενά στις δηλώσεις που ακολούθησαν δεν υπήρξε αναγνώριση του προβλήματος που δημιούργησαν οι ίδιες οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και φυσικά καμία διάθεση συγγνώμης προς τον ελληνικό λαό.
Αντίθετα, προκλητικά θα έλεγα, δηλώνουν την ικανοποίηση τους για την κατά τα άλλα ανύπαρκτη επιδοκιμασία των πολιτών στις πολιτικές τους αποφάσεις των τελευταίων 12 μηνών.

Στη Περιφέρεια Αττικής το ισχνό 24% που έλαβε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δε νομιμοποιεί σε καμία περίπτωση την όποια έπαρση όταν απέναντί του το 76% εναντιώνεται στη πολιτική του Μνημονίου.
Επομένως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τους δώσουμε να το καταλάβουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.
Για αυτό κάνω έκκληση σε όλες τις δυνάμεις που τοποθετούνται κόντρα και απέναντι στο Μνημόνιο να στείλουμε μήνυμα αμφισβήτησης σε αυτήν τη πολιτική της αναποτελεσματικότητας, της ύφεσης, των κλεισμένων μαγαζιών, της ανέχειας και των αδιεξόδων.

Κάνω επίσης έκκληση στο μεγάλο κομμάτι των πολιτών που δεν προσήλθε στις κάλπες, να ενωθεί μαζί μας για να ορίσουμε από κοινού αυτό που όλοι οι πολίτες ζητάμε από τη κυβέρνηση, πέρα από οποιαδήποτε πίκρα για τη διαχείριση της πολιτικής και πέρα από τα εκβιαστικά διλήμματα που η ίδια μας έθεσε: αυτήν την Κυριακή στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα για μια αυτοδιοίκηση ανθρώπινη.

Για να ορίσουμε το δικαίωμα στη ποιότητα ζωής που αξίζουμε.
Ο αγώνας δεν τελείωσε. Η μάχη συνεχίζεται.

Στο δεύτερο γύρο απαιτείται πλατιά συμμαχία δυνάμεων για να πετύχουμε τα παραπάνω. Η συμμαχία όλων εκείνων που μοιράζονται ένα κοινό διεκδικητικό στόχο. Τώρα είναι η στιγμή να διεκδικήσουμε έμπρακτά το δικαίωμα στη ποιότητα ζωής, το δικαίωμα στην ελπίδα. Τώρα είναι η στιγμή που θα ανακόψουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να πνίξει τις ελπίδες μας για μια Αττική με ανθρώπινο πρόσωπο.
Μια Αττική κοινωνικά δίκαιη, ισόρροπα ανεπτυγμένη και ασφαλή για τον πολίτη.

1 comment:

  1. βασικά στερούνται αριθμητικής.

    ReplyDelete