Wednesday, June 3, 2015

Σφίγγει ο κλοιός- Ανταλλαγή κειμένων με τους δανειστές

Κομισιόν: Υπάρχουν εμπόδια να ξεπεραστούνΣφίγγει ο κλοιός- Ανταλλαγή κειμένων με τους δανειστές
03/06/2015
Η Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί και σήμερα στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης, καθώς η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup συνεδριάζει υπό μορφή τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του Τόμας Βίζερ.

Χθες, επικράτησε σύγχυση σχετικά με  την ανταλλαγή κειμένων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, καθώς και με την πρόταση - κείμενο συμφωνίας των δανειστών και αν αυτή έχει σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση. 
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Παιδείας στο οποίο βρέθηκε χθες γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση έστειλε τη Δευτέρα, μέσω του επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στο Brussels Group Γιώργου Χουλιαράκη το δικό της σχέδιο συμφωνίας στους θεσμούς.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές, η σημερινή συνάντηση σε συνδυασμό με τις εντατικές συζητήσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Βrussels Group, υποδηλώνουν ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, κάτι που ίσως οδηγήσει σε μια έκτακτη σύγκληση του Εurogroup, πιθανότατα και εντός της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, την απόσταση που υπάρχει μέχρι την επίτευξη συμφωνίας τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Μπροστά μας υπάρχει εντατική δουλειά», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι μένουν πολλά εμπόδια να ξεπεραστούν.
Ο Ντομπρόβσκις πρόσθεσε πάντως ότι «είναι αποφασιστικής σημασίας να σταθεροποιηθεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας τις επόμενες εβδομάδες».
Αυτό, τόνισε, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ξεκινήσει να ανακάμπτει εκ νέου με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών χρημάτων τα οποία έχουν ήδη τεθεί στη διάθεσή της.

No comments:

Post a Comment