Thursday, January 2, 2014

«Άνοιξε το στόμα του» για τις μίζες ο Ευσταθίου - κατονόμασε αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ! (upd)


«Άνοιξε το στόμα του» για τις μίζες ο Ευσταθίου - κατονόμασε αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ! (upd)

Συνολικά ο Ευσταθίου έχει κατονομάσει δέκα άτομα ως αποδέκτες χρηματικών ποσών που μετείχαν σε επιτροπές που έλαβαν κρίσιμες αποφάσεις για την προώθηση εξοπλιστικών.





Διαφημίσεις GoogleMDE Learning SolutionsYour Trusted Authority for Online Education Class Starts this Winterhomeed.com/Request_Free_InformationDonate To CharityYour Contribution Will Help Those Who Need It Most. Donate Today.www.redcross.ca
Υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη, μεταξύ των οποίων πρώην αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στράτου και Ναυτικού στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κατονόμασε ως αποδεκτές παράνομων πληρωμών κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Παναγιώτης Ευσταθίου εκπρόσωπος γερμανικής εταιρίας, που ανέλαβε συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.

Συνολικά ο Ευσταθίου έχει κατονομάσει δέκα άτομα ως αποδέκτες χρηματικών ποσών που μετείχαν σε επιτροπές που έλαβαν κρίσιμες αποφάσεις για την προώθηση εξοπλιστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευσταθίου, τον οποίο κατονόμασε ο Αντώνης Κάντας ότι τον δωροδόκησε περίπου με 1,5 εκατ. ευρώ παραδέχθηκε τη δωροδοκία για τις υποθέσεις των υποβρύχιων και του οπλικού συστήματος ASRAD.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής ξεκαθάρισε στον απολογούμενο ότι "πρέπει να πει τα ονόματα από πάνω μέχρι κάτω..." Η απολογία Ευσταθίου, που ξεκίνησε στις 9 το πρωί συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.

Έχει δηλώσει ότι θα συναινέσει στο άνοιγμα συγκεκριμένων τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι ήδη έχουν εντοπισθεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο Ευσταθίου κατονόμασε και γερμανούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της εταιρίας Atlas Elektronik, την οποία εκπροσωπούσε, ως εμπλεκομένους στη δωροδοκία ελλήνων στρατιωτικών αξιωματούχων, ενώ αναφερόμενος στην απολογία Κάντα που είχε καταθέσει στοιχεία ότι τον δωροδόκησε, παραδέχθηκε τη δωροδοκία, αλλά επισήμανε μεταξύ άλλων ότι έδωσε τα λεφτά στον Κάντα διότι εκβιάσθηκε από αυτόν και συγκεκριμένα ότι ο Κάντας τον πίεσε πως αν δεν δώσει τα χρήματα η εταιρία του δεν θα έπαιρνε τη δουλειά.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις γιατί δωροδόκησε, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, πολλά υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη που διαδραμάτιζαν την εποχή εκείνη κρίσιμο ρόλο στην επιλογή συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Ευσταθίου θεωρείται κομβικής σημασίας πρόσωπο στην έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, διότι ανήκει σε εκείνους που διακίνησαν επί πολλά χρόνια τεράστια χρηματικά ποσά.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/249066/anoixe-to-stoma-tou-gia-tis-mizes-o-eustathiou-katonomase-arhigou-ges-kai-gead/#ixzz2pGkZkRod
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

No comments:

Post a Comment