Thursday, January 23, 2014

Αδειάζει τον Ξηρό και ο Κουφοντίνας Με προειδοποίηση «προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της» ο εκ των βασικών στελεχών της οργάνωσης παίρνει σαφή θέση στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εγχώριας τρομοκρατίας. Αδειάζει τον Ξηρό και ο Κουφοντίνας Ο Δημήτρης Κουφοντίνας με επιστολή του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών τοποθετείται με κατηγορηματικό τρόπο και στέλνει μήνυμα προς τους «επίδοξους» συνεχιστές της 17Ν. Φυλακές - Άδειες Ξηρού [22/01] Μάλιστα, συνοδεύει τις θέσεις αυτές με ευθείες βολές για όσους μετά τη σύλληψή τους είτε «ομολόγησαν» είτε «σιώπησαν», δείχνοντας σαφώς τον Χριστόδουλο Ξηρό, η ομολογία και οι καταθέσεις του οποίου οδήγησαν στην σύνταξη μεγάλου μέρους του κατηγορητηρίου για τα μέλη της οργάνωσης. «Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει από το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής. Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της τότε», τονίζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην αρχή της επιστολής του. Στη συνέχεια κάνει μία σύντομη περιγραφή της κατά τον ίδιο σημερινής εικόνας των ενόπλων δράσεων στην Ελλάδα, για να κλείσει με μία ακόμη αναφορά στην 17Ν και τους επίδοξους «συνεχιστές» της. «...σήμερα, από την δική μου μεριά, οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για την φάρσα της ιστορίας!», προειδοποιεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στο κείμενο που έχει ημερομηνία 22/1/2014. Διαβάστε ακόμη: Ζήτημα... τιμής για την ΕΛ.ΑΣ η σύλληψη Ξηρού

Αδειάζει τον Ξηρό και ο Κουφοντίνας

Με προειδοποίηση «προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της» ο εκ των βασικών στελεχών της οργάνωσης παίρνει σαφή θέση στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εγχώριας τρομοκρατίας.

Αδειάζει τον Ξηρό και ο Κουφοντίνας
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας με επιστολή του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών τοποθετείται με κατηγορηματικό τρόπο και στέλνει μήνυμα προς τους «επίδοξους» συνεχιστές της 17Ν.
Μάλιστα, συνοδεύει τις θέσεις αυτές με ευθείες βολές για όσους μετά τη σύλληψή τους είτε «ομολόγησαν» είτε «σιώπησαν», δείχνοντας σαφώς τον Χριστόδουλο Ξηρό, η ομολογία και οι καταθέσεις του οποίου οδήγησαν στην σύνταξη μεγάλου μέρους του κατηγορητηρίου για τα μέλη της οργάνωσης.
«Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει από το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής. Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της τότε», τονίζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην αρχή της επιστολής του.
Στη συνέχεια κάνει μία σύντομη περιγραφή της κατά τον ίδιο σημερινής εικόνας των ενόπλων δράσεων στην Ελλάδα, για να κλείσει με μία ακόμη αναφορά στην 17Ν και τους επίδοξους «συνεχιστές» της.
«...σήμερα, από την δική μου μεριά, οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.
Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για την φάρσα της ιστορίας!», προειδοποιεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας, στο κείμενο που έχει ημερομηνία 22/1/2014.
Διαβάστε ακόμη:

No comments:

Post a Comment