Friday, January 17, 2014

Το τέλος των παρακολουθήσεων....................................

Το τέλος των παρακολουθήσεων συμμαχικών ηγετών ανακοίνωσε ο Ομπάμα

Στο πλαίσιο ομιλίας-ορόσημο για τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατέστησε σαφές πως οι παρακολουθήσεις ξένων ηγετών και πολιτών θα γίνονται μόνο εάν υπάρχει πραγματικό ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Διαφημίσεις GoogleCanada's Open CollegeWe are Mactech Distance Education The Leader in Quality since 1991.www.homeed.com/Free-Information-PkgFree Dental ImplantsCosmetic Dentistry Grants. Must Be Employed. Apply Today.www.cosmeticdentistrygrants.org
Το τέλος των παρακολουθήσεων που έχουν ως στόχο τους αρχηγούς συμμαχικών κρατών και κυβερνήσεων, παρά μόνο εάν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, εξήγγειλε την Παρασκευή ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια ομιλίας-ορόσημο για τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, στον απόηχο των αποκαλύψεων του Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Κατέστησα σαφές στις υπηρεσίες πληροφοριών πως, εκτός εάν υπάρχει σοβαρός ζήτημα εθνικής ασφάλειας, δεν θα παρακολουθούμε τις επικοινωνίες αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των στενών μας φίλων και συμμάχων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα.

«Οι αρχηγοί των στενών μας φίλων και συμμάχων αξίζουν να γνωρίζουν πως εάν θέλω να μάθω τι σκέπτονται για κάποιο ζήτημα, θα σηκώσω το τηλέφωνο και θα τους καλέσω, αντί να στραφώ στις παρακολουθήσει», πρόσθεσε.

Σε παρόμοιες γραμμές θα κινούνται και οι παρακολουθήσεις ξένων πολιτών, με τον κ. Ομπάμα να επισημαίνει πως «οι άνθρωποι ανά τον κόσμο, ασχέτως εθνικότητας, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι ΗΠΑ δεν κατασκοπεύουν καθημερινούς ανθρώπους που δεν απειλούν την εθνική μας ασφάλεια».

Παρά ταύτα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποσαφήνισε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της υπερδύναμης θα «συνεχίσουν να συλλέγουν πληροφορίες για τις προθέσεις [ξένων] κυβερνήσεων» και πολιτών για τις ανάγκες της εθνικής ασφάλειας, υπογραμμίζοντας πως το έργο των μυστικών υπηρεσιών έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων, όχι μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Ο κ. Ομπάμα τόνισε πως οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις θα ικανοποιήσουν τις αξιώσεις των αμερικανών και ξένων πολιτών για περισσότερο σεβασμό στα δικαιώματά τους δίνοντας «στον αμερικανικό λαό μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πως τα δικαιώματά του προστατεύονται, ακόμα και καθώς οι υπηρεσίες μας διατηρούν τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να μας κρατήσουν ασφαλείς».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/250105/to-telos-ton-parakolouthiseon-summahikon-igeton-anakoinose-o-obama/#ixzz2qgRQ4xA5
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

No comments:

Post a Comment