Monday, January 13, 2014

Οι νέες προφυλακίσεις

Οι νέες προφυλακίσεις


Διπλασιάστηκε χθες η παροικία των προφυλακισμένων βουλευτών της νεοναζιστικής συμμορίας. Στους ήδη προφυλακισμένους Ν. Μιχαλολιάκο, Γ. Λαγό και Χρ. Παππά προστέθηκαν χθες οι Στ. Μπούκουρας, Γ. Γερμενής και Π. Ηλιόπουλος. Και προφανώς αναμένεται και συνέχεια. Η ενασχόληση της Δικαιοσύνης με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων και τις χαριστικές δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ούτε επηρεάζει ούτε θα ήταν δυνατό να επηρεάσει την υποχρέωση των δικαστικών αρχών να αξιολογήσουν τα στοιχεία που συνθέτουν τη δράση της νεοναζιστικής συμμορίας.
Αλλωστε, τα στοιχεία είναι πλέον και ποσοτικά αλλά και ποιοτικά αυξημένα. Διότι πέραν των επιβαρυντικών καταθέσεων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία υπάρχoυν το μαγνητοσκοπημένο υλικό και τα πλείστα άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες στα σπίτια των αρχικώς συλληφθέντων. Και είναι τέτοιο που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τις προθέσεις και τους στόχους της νεοναζιστικής σπείρας, της οποίας η ηγεσία θεώρησε ότι η κοινοβουλευτική νομιμοποίησή της θα της επέτρεπε να κινηθεί ανετότερα και αποτελεσματικότερα.
Μένει τώρα να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, με πρώτο απ' όλους τον Ηλ. Κασιδιάρη, που προκλητικότατα εμμένει στην προσπάθειά του να διαψεύδει τα αδιάψευστα, αρνούμενος τον ρόλο του εκπαιδευτή των στρατολογημένων χρυσαυγιτών, αν και το αποδεικτικό υλικό που έχει περιέλθει στα χέρια των διωκτικών αρχών είναι τόσο ισχυρό ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησής του.
Και αμέσως μετά το ακροατήριο. Το ταχύτερο δυνατόν. Ετσι ώστε οι πληγές που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια στο κορμί της ελληνικής κοινωνίας να περάσουν, η μία μετά την άλλη, στη φάση της επούλωσης. Το παρελθόν και όσα αρνητικά το στιγματίζουν πρέπει να πάψει να αποτελεί φραγμό στην προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο.ETHNOS

No comments:

Post a Comment