Wednesday, January 29, 2014

Ο Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα Εκτύπωση Σχόλια Μοιραστείτε το άρθρο Pin It ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Συνάντηση Κλίντον-Σαμαρά ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ VOA News 22.07.2012 Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει οικονομική κρίση αντίστοιχη με αυτήν που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ κατά την περίοδο του Μεγάλου Οικονομικού Κράχ του 1930. Ο κ. Σαμαράς έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά την συνάντηση που είχε με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, που επισκέφτηκε την Ελλάδα μαζί με επιφανείς ομογενείς με κύριο στόχο την προώθηση επενδύσεων προς τη χώρα. Ο έλληνας Πρωθυπουργός έχει αναλάβει το έργο της αναθέρμανσης της οικονομίας της χώρας που διανύει τον 5ο χρόνο ύφεσης, όπως είπε: «Εσείς είχατε το Μεγάλο Κράχ στις ΗΠΑ. Αυτό ακριβώς αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα στην Ελλάδα. Πρόκειται για το δικό μας Μεγάλο Κράχ». Η Ελλάδα προσπαθεί να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους της να εγκρίνουν χαλάρωση των όρων του τελευταίου πακέτου βοήθειας, του δεύτερου που πήρε η χώρα μέσα σε δύο χρόνια. Αλλά ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, προειδοποίησε την χώρα ότι δεν πρόκειται να πάρει άλλα χρήματα, αν δεν συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας που θα μειώσουν τις δημοσιονομικές δαπάνες. Ο κ. Ρέσλερ είπε επίσης ότι η πιθανότητα να μην μπορέσει η Ελλάδα να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις και να γίνει η πρώτη χώρα που θα εξέλθει από την Ευρωζώνη, «δεν φαντάζει πλέον τόσο τρομακτική». Πάντως από την πλευρά του ο κ. Κλίντον επέκρινε τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις πιεστικές οικονομικές τους απαιτήσεις επί της ελληνικής κυβέρνησης. Η Αθήνα χρειάζεται να προβεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά η προσκόλληση στην λιτότητα δεν είναι σωστή, όπως είπε ο Μπιλ Κλίντον. «Ο κόσμος χρειάζεται να προσβλέπει σε κάτι, χρειάζεται να μπορεί να πιστέψει σε κάτι στο οποίο να μπορεί να στηρίξει το μέλλον του», τόνισε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει οικονομική κρίση αντίστοιχη με αυτήν που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ κατά την περίοδο του Μεγάλου Οικονομικού Κράχ του 1930.  Ο κ. Σαμαράς έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά την συνάντηση που είχε με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, που επισκέφτηκε την Ελλάδα μαζί με επιφανείς ομογενείς με κύριο στόχο την προώθηση επενδύσεων προς τη χώρα.  Ο έλληνας Πρωθυπουργός έχει αναλάβει το έργο της αναθέρμανσης της οικονομίας της χώρας που διανύει τον 5ο χρόνο ύφεσης, όπως είπε: «Εσείς είχατε το Μεγάλο Κράχ στις ΗΠΑ. Αυτό ακριβώς αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα στην Ελλάδα.  Πρόκειται για το δικό μας Μεγάλο Κράχ».

Η Ελλάδα προσπαθεί να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους της να εγκρίνουν χαλάρωση των όρων του τελευταίου πακέτου βοήθειας, του δεύτερου που πήρε η χώρα μέσα σε δύο χρόνια.  Αλλά ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, προειδοποίησε την χώρα ότι δεν πρόκειται να πάρει άλλα χρήματα, αν δεν συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας που θα μειώσουν τις δημοσιονομικές δαπάνες.  Ο κ. Ρέσλερ είπε επίσης ότι η πιθανότητα να μην μπορέσει η Ελλάδα να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις και να γίνει η πρώτη χώρα που θα εξέλθει από την Ευρωζώνη, «δεν φαντάζει πλέον τόσο τρομακτική».

Πάντως από την πλευρά του ο κ. Κλίντον επέκρινε τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις πιεστικές οικονομικές τους απαιτήσεις επί της ελληνικής κυβέρνησης.  Η Αθήνα χρειάζεται να προβεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά η προσκόλληση στην λιτότητα δεν είναι σωστή, όπως είπε ο Μπιλ Κλίντον.

«Ο κόσμος χρειάζεται να προσβλέπει σε κάτι, χρειάζεται να μπορεί να πιστέψει σε κάτι στο οποίο να μπορεί να στηρίξει το μέλλον του», τόνισε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ.     VOA

No comments:

Post a Comment