Friday, November 23, 2012


Καθιστική διαμαρτυρία στο Κάιρο από την αντιπολίτευση

NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 22:41
Τελευταία Ενημέρωση : 23/11/2012 22:41
Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν απόψε στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου οι αντιπολιτευόμενοι στον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, με αίτημα την ανάκληση της απόφασής του για σημαντική διεύρυνση των εξουσιών του.
«Όλες οι επαναστατικές πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν να αρχίσει σήμερα μια καθιστική διαμαρτυρία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αριστερού πολιτικού της αντιπολίτευσης Χαμντίν Σαμπάχι, ο οποίος ήρθε τρίτος στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.
Εν τω μεταξύ, ο αιγύπτιος πρόεδρος εμφανίστηκε νωρίτερα ενώπιον πλήθους χιλιάδων υποστηρικτών του στο Κάιρο και υπεραμύνθηκε του διατάγματος που εξέδωσε χθες και με το οποίο διευρύνονται οι εξουσίες του.
Μιλώντας σε συγκέντρωση έξω από το προεδρικό μέγαρο, ο Μόρσι δήλωσε ότι οδηγεί την Αίγυπτο σε ένα δρόμο «ελευθερίας και δημοκρατίας» και ότι ο ίδιος είναι ο εγγυητής της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας.
«Είμαι με όλους τους Αιγύπτιους. Δεν είμαι προκατειλημμένος εναντίον κανενός γιου της Αιγύπτου», είπε, συμπληρώνοντας ότι θέλει να υπάρχει «μία πραγματική αντιπολίτευση, μία δυνατή αντιπολίτευση».
«Είμαι ο εγγυητής αυτού και θα προστατεύσω για τα αδέρφια μου στην αντιπολίτευση όλα τα δικαιώματά τους ώστε να ασκούν το ρόλο τους», είπε. Κάποιοι από του υποστηρικτές του κρατούσαν πορτραίτα του και φώναζαν «Ο λαός επιθυμεί την εφαρμογή της σαρίας (του ισλαμικού νόμου)».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο                     Naftemporiki.gr

No comments:

Post a Comment