This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.
Η αγάπη άργησε μια μέρα και η συναίνεση… ένα χρόνο
Η αγάπη άργησε μια μέρα και η συναίνεση… ένα χρόνο. Αυτό θα είναι το μότο που θα επικρατήσει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη για την οικονομία. Μέσα σε ένα κλίμα γενικής δυσπιστίας για τις προθέσεις της κυβέρνησης και με καθημερινές εναλλαγές συμπεριφοράς από τον Γ. Παπανδρέου, τα κόμματα θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι σε μια άκαιρη συνάντηση.
Ένα χρόνο πριν έπρεπε να γίνει αυτό. Τότε που ο πρωθυπουργός έβαζε το πιστόλι στο τραπέζι, τότε που ο Γ. Παπακωνσταντίνου μιλούσε για Τιτανικούς, τότε που υπήρχαν κι άλλες λύσεις εκτός από το ΔΝΤ. Αλλά ακόμη κι αν τότε δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για συναίνεση, η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών έπρεπε να έχει γίνει όταν η κυβέρνηση όφειλε να θέσει τις ελληνικές θέσεις στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα. Έπρεπε να ρωτήσει και τα άλλα κόμματα, και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία, τι άλλο θα μπορούσε να έχει κάνει και πώς θα μπορούσε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανείου.
Από πέρυσι είχαν ακουστεί διάφορες απόψεις, αλλά η κυβέρνηση έκλεινε τα αυτιά. Τώρα που βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο έστειλε μήνυμα στα πολιτικά κόμματα. Να κάνουν τι; Να συμφωνήσουν ότι η κατάσταση της χώρας είναι τραγική; Αυτό το ξέρουμε όλοι.
Θα απαντήσει στις ερωτήσεις για το πώς οι θυσίες του κόσμου πάνε χαμένες;
Θα απαντήσει αν έχει τα κότσια να επαναδιαπραγματευτεί το δάνειο; Θα μπορέσει να αιτιολογήσει το πώς φτάσαμε ως εδώ;
Διότι σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της οικονομίας είναι χειρότερη απ’ ότι πολλοί φανταζόμαστε. Η υπόθεση του ομολόγου που «ξέχασε» να πληρώσει ο ΟΣΕ δεν είναι απλή. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει ευρώ στα ταμεία του κράτους και κάποιοι θα αρχίσουν να πληρώνουν με… ομόλογα αφού έχουν στερέψει τα μετρητά.
Πώς λοιπόν να επιτευχθεί συναίνεση με άδεια ταμεία και άδεια μυαλά;
Είναι εύκολο στον κ. Παπανδρέου, την Παρασκευή να ρίχνει και πάλι όλες τις ευθύνες στη ΝΔ και την Τρίτη να βγαίνει και να ζητά να συμφωνήσουν όλοι μαζί του;
Όλα αυτά δείχνουν πρόβλημα διαχείρισης της κρίσης και θολό μυαλό. Δυστυχώς, δεν πρέπει να χαιρόμαστε που η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου, διότι εδώ το διακύβευμα είναι σοβαρότερο: Η σωτηρία της χώρας. ANTINEWS
No comments:
Post a Comment