Tuesday, March 15, 2011

«Οι Σκοπιανοί ιδιοποιήθηκαν τα ελληνικά μακεδονικά σύμβολα»
Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς αναγνώρισε ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι
«Οι Σκοπιανοί ιδιοποιήθηκαν τα ελληνικά μακεδονικά σύμβολα»
16Share
εκτύπωση  
 Σε μία σπάνια, για τη συγκρατημένη του στάση, δήλωση, ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, αναγνώρισε ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι.

Κατά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη με αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής Ενωσης, ο κ. Νίμιτς αναγνώρισε τη σλαβική καταγωγή των γειτόνων προσθέτοντας: «Εκαναν τεράστιο σφάλμα στην προσπάθειά τους για αρχαιοποίηση της κοινωνίας και χρησιμοποίηση των αρχαίων ελληνικών μακεδονικών συμβόλων».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Α. Παπαδόπουλος, ο κ. Νίμιτς φέρεται να είπε ότι ίσως να μην πρέπει να χρησιμοποιείται ο προσδιορισμός «μακεδονικός» για θέματα όπως ο λαός, η γλώσσα κ.ά, αλλά μία πιο περιφραστική διατύπωση, όπως π.χ «ο λαός της τάδε Δημοκρατίας» ή «η γλώσσα της τάδε Δημοκρατίας». 


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις
16Share
εκτύπωση  
 
σχόλια (2)
 
Ιδιοποιηση ελληνικων μακεδονικων συμβολων | 15/03/2011, 19:03
Η αληθεια ειναι οτι αναμεσα στα "ξερα" των Σκοπιων υπαρχουν και παρα πολλα --γυρω στις 400.000--"χλωρα". Ειναι οι Ελληνες Μακεδονες οι οποιοι χαρακτηρισθηκαν απο τους ανεγκεφαλους της Αθηνας σαν Σλαυο-Μακεδονες (δηλαδη εθνικοι Μακεδονες ομιλουντες Σλαυικην γλωσσα), και αφεθηκαν στην μοιρα τους επι πεντε γενεες με την ρετσινια του Σλαυισμου στη πλατη τους. Η Παμμακεδονικη θα πρεπει να κανει σαφη διαχωρισμο μεταξυ των επηλυδων Σλαυων και των αυτοχθονων Ελληνομακεδονων γειτονων και να μορφωσει τον υπαλληλο του Σορος, Κον Νιμιτζ,για την διαφορα και τα "περαιτερω". Καθε αλλη προσπαθεια γενικευσεως και αναμιξεως του πληθυσμου της γειτονος , θα ηταν αλλη μια προδοσια.
Γιωργος Τσαπανος,Καλιφορνια
απάντησηαναφορά00
 
 
Και η Βόρεια Μακεδονία είναι Ελληνική. | 15/03/2011, 19:00
Η μόνη διαφορά των Βόρειο Μακεδόνων με τους Νότιο Μακεδόνες είναι η γλώσσα. Κατά τα άλλα και οι δύο πληθυσμοί αισθάνονται και αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. Αν λυθεί η διένεξη του ονόματος οι Βόρειο Μακεδόνες οι οποίοι έλκονται από την θάλασσα θα επισκέπτονται την Ελλάδα τακτικότερα και θα στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε Ελληνικά πανεπιστήμια. Οπότε μετά από λίγο θα αρχίσουν να εξισώνονται και με την Ελληνική γλώσσα. Όποτε θρησκευτική συμβατότητα υπάρχει, οικονομική συμβατότητα υπάρχει, ιστορική συμβατότητα υπάρχει, γλωσσική συμβατότητα υπάρχει η ένωση με το κύριο σώμα της Ελλάδας θα έρθει εντελώς φυσικά.
Αριστοτέλης
απάντησηαναφορά00

No comments:

Post a Comment