Wednesday, January 6, 2010

Μεταρρυθμίσεις

Συνεργασία με τους κοινοτικούς εμπειρογνώμονες

Τεταρτη, 06 01 2010 14:45

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε εκείνες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% μέσα σε 3 αντί για 4 χρόνια που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Το πρωί της Τετάρτης, βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών το μεικτό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και μελέτησε το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης. Την προώθηση εντός του 2010 όλων των μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλουν στο δραστικό περιορισμό του ελλείμματος κατά δέκα δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ και τη Μαρία Χούκλη. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε επιτυχία το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί "κίνημα αποδείξεων".

Σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχει το κλιμάκιο της Κομισιόν που βρίσκεται στη χώρα μας προκειμένου να συμβάλει στην καλύτερη κατάρτιση του Προγράμματος Σταθερότητας που θα υποβάλει η χώρα μας στις Βρυξέλλες στα τέλη του μήνα. Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι ενημερώνονται αναλυτικά για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από 3% μέχρι το τέλος του 2012.

Την Πέμπτη το κλιμάκιο της Κομισιόν θα επισκεφτεί τα υπουργεία Οικονομίας, Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Άμυνας προκειμένου να ενημερωθούν για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εξαγγελθεί στους συγκεκριμένους τομείς. Οι κοινοτικοί αναμένεται να επιστρέψουν στις Βρυξέλλες μέχρι την Παρασκευή αφού πρώτα υποβάλλουν στο οικονομικό επιτελείο τις παρατηρήσεις τους και τις εισηγήσεις τους για το περιεχόμενο του Προγράμματος Σταθερότητας.from HR-NET

No comments:

Post a Comment