Saturday, January 16, 2010

Αντ. Σαμαράς: Θα πολεμήσω σκληρά τον Γ. Παπανδρέου


Σαββατο, 16 01 2010 13:42

Σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή". Ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει χαρακτηριστικά πως θα πολεμήσει σκληρά τον Γιώργο Παπανδρέου στην περίπτωση που η πολιτική του αποδειχθεί επιζήμια για τον τόπο. Τάσσεται ενάντια του γερμανικού μοντέλου αλλά και του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται και στα εσωκομματικά, λέγοντας ότι η εσωστρέφεια αποτελεί παρελθόν για την ΝΔ.

"Εξαντλήθηκε η περίοδος ανοχής"

"Δεν θα "πελεκήσω" τον αντίπαλο μου, αλλά αν κάνει πράγματα επιζήμια για τον τόπο θα τον πολεμήσω πιο σκληρά απ' ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Θα τον πολεμήσω πολιτικά και όχι πολιτικάντικα" Αντώνης Σαμαράς

Με σκληρή γλώσσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει τις 100 πρώτες ημέρες της Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η περίοδος ανοχής εξαντλήθηκε, και μέσω της εφημερίδας "Κόσμος του Επενδυτή" προειδοποιεί τον Γιώργο Παπανδρέου.

Για την οικονομία, τονίζει ότι χρειάζονται πολύ πιο δραστικές περικοπές στις σπατάλες, αναπτυξιακά μέτρα, και μεταρρυθμίσεις στη διάρθρωση των αγορών: "Αν γίνουν αυτά, η έξοδος από την κριση θα είναι ταχύτερη και ευκολότερη απ ό,τι φαντάζονται πολλοί".

Ο Αντώνης Σαμαράς τάσσεται κατά υιοθέτησης του γερμανικού μοντέλου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι είναι λάθος λύση σε λάθος πρόβλήμα, και εξαπολύει βολές εναντίον της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα, για το μεταναστευτικό τονίζει πως "πιστεύουμε στην πολιτιστική κοινότητα, όχι στην κοινότητα του αίματος" και θεωρεί ότι η καλύτερη ρύθμιση αντιστοιχεί στο γερμανικό μοντέλο, όσον αφορά την πολιτογράφηση και την ιθαγένεια, και στο γαλλικό, όσον αφορά την κοινωνική ένταξη και την εθνική ταυτότητα.

Για το Κυπριακό επαναλαμβάνει τη θέση ότι αν το νέο σχέδιο είναι το ίδιο με το Σχέδιο Ανάν, θα το στείλει στο καλάθι των αχρήστων ο ίδιος ο κυπριακός λαός.

Για τα Ελληνοτουρκικά, υπογραμμίζει ότι προέχει η εφαρμογή από την Τουρκία των διμερών συμφωνιών που έχουμε κάνει για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.

Αναφερόμενος στο κόμμα της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει: "Δημιουργούμε ένα κόμμα που ξέρει τα προβλήματα του τόπου, δεν έχει δουλείες σε κανέναν, δεν έχει γραμμάτια από τα παρελθόν και χτίζει τις προοπτικές της δικής του διακυβέρνησης, με αποφασιστικότητα αλλά και υπευθυνότητα".

Για το θέμα της ενότητας και ειδικότερα για την Ντ. Μπακογιάννη, αναφέρει ότι "δεν τη βλέπω ως "ηττημένη" και δεν την θέλω σε "ακινησία". Τη θέλω δραστήρια, μαζί μας, στην πρώτη γραμμή".

Το σημαντικό για τον Αντώνη Σαμαρά είναι ότι η ΝΔ έχει βγει από την εσωστρέφεια την οποία, όπως υποστηρίζει, δεν την θέλει κανείς.

Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32028

No comments:

Post a Comment