Friday, September 19, 2014

Κάμερον: Ωρα να προχωρήσουμε ενωμένοι

«Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ»

Κάμερον: Ωρα να προχωρήσουμε ενωμένοι

«Ο λαός της Σκοτίας μίλησε και είναι ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Κράτησαν τη χώρα μας των τεσσάρων εθνών ενωμένη και όπως εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι είμαι ευτυχής», δήλωσε στο διάγγελμά του από τη Ντάουνινγκ Στριτ ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Κάμερον: Ωρα να προχωρήσουμε ενωμένοι
«Αυτό το συναίσθημα μοιράζεται όχι μόνο στο λαό της Βρετανίας, αλλά σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Κάμερον.
«Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Πρέπει να υπάρχει μία "ισορροπημένη λύση", δίκαη για το λαό της Σκοτίας, αλλά και για το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο», συνέχισε ο βρετανός πρωθυπουργός.
Σημείωσε ακόμη ότι «ήθελε ένα δημοψήφισμα. Το καλύτερο είναι να αντιμετωπίζεις μεγάλες αποφάσεις, όχι να τις αποφεύγεις. Και ήταν σωστό να ρωτήσουμε. Αλλά το θέμα τώρα διευθετήθηκε για μία γενιά. Η εφ΄όρου ζωής, όπως είπε και ο Σάλμοντ», σημείωσε ο Κάμερον.
Προανήγγειλε, δε, παραχώρηση νέων εξουσιών και στα τέσσερα έθνη που συγκροτούν το Ηνωμένο Βασίλειο: Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία και Αγγλία.
«Την ώρα που οι Σκωτσέζοι ζητούν περισσότερες εξουσίες στη διαχείριση των υποθέσεών τους, αυτό θα επεκταθεί επίσης τους κατοίκους την Αγγλίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που πρέπει επίσης να έχουν λόγο στη διαχείριση των δικών τους υποθέσεων», υπογράμμισε ο Κάμερον.
Είπε ακόμη ότι έχει ένα μήνυμα για αυτούς που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας: «Σας ακούμε».
Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού πρέπει να παραχωρήσει περισσότερες εξουσίες στη Σκοτία, προσθέτοντας ότι η απόρριψη της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από τους ψηφοφόρους αποτελεί έναυσμα για μία ευρύτερη συνταγματική μεταρρύθμιση σε ολόκληρη τη Βρετανία.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο λαός τη Σκοτίας έλαβε αυτήν την κρίσιμης σημασίας απόφαση να διασφαλίσει την οικογένεια των εθνών μας για τις επόμενες γενιές. Τώρα, οφείλουμε να παραχωρήσουμε εγκαίρως και πλήρως τις νέες εξουσίες στη Σκοτία. Αυτό το δημοψήφισμα αποτελεί έναυσμα όχι μόνο για ένα νέο κεφάλαιο στη συμμετοχή της Σκοτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά επίσης και για μία ευρύτερη μεταρρύθμιση ολόκληρης της Ενωσης» είπε.  bbc

1 comment:

  1. παρεμφερές μήνυμα ενότητος για το μέλλον της χώρας μας και του λαού της θα άλλαζε την μοίρα μας αμεσα για καλίτερο μέλλον.

    ReplyDelete