Sunday, September 14, 2014

Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί και πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο ίδιος δήλωσε ανοιχτός για μετεκλογικές συνεργασίες στη βάση συγκεκριμένων όρων, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το «φλερτ» με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή
«Σε τέτοια απόγνωση βρίσκεται; Δεν έχει πολιτικούς συνομιλητές;», διερωτήθηκε και προσέθεσε: «Μπορώ να του υποδείξω πολιτικούς συνομιλητές από τη ΝΔ, από το ΠΑΣΟΚ, από τον μεταρρυθμιστικό χώρο, που πραγματικά θα τον βγάλουν από το αδιέξοδο να συζητάει για? ψεκαστικά αεροπλάνα με τον Καμμένο».
Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανθρώπους που μπορούν να συμβάλουν σε μια προσπάθεια, αλλά και άλλους που δεν μπορούν να πάνε μπροστά την ελληνική κοινωνία, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών, πως είναι ζήτημα ημερών η πάταξη της φοροδιαφυγής.
«Ναι, να τα αλλάξουμε όλα, αλλά χωρίς να διακινδυνεύσουμε το γκρέμισμα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα πως με τη στάση τους προσβάλλουν το Σύνταγμα και τον θεσμό, αφού οι πρώτοι δύο λένε ότι «πρέπει να βρούμε Πρόεδρο για να μην πάμε σε εκλογές» και ο τρίτος πως «ακόμη κι αν προταθεί ο? Μαρξ, δεν θα τον ψηφίσει».
Το Ποτάμι, όπως είπε, έχει έτοιμη πρόταση για το πρόσωπο του νέου Προέδρου, που δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, και θα το ανακοινώσει τις επόμενες μέρες.
«Η χώρα πρέπει να περάσει στα χέρια των πετυχημένων, των δημιουργικών, των τολμηρών ανθρώπων», είπε.
Σε ερώτηση αν θα συμμετάσχει στις διεργασίες για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε πως πιστεύει στον διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, «αλλά διάλογος για να σώσουμε τη χώρα, όχι τους μαθουσάλες της πολιτικής», όπως είπε.
«Δημιούργησα μια παρέα που θέλει να κάνει κάτι θετικό. Πρέπει αυτή να συγγενέψει με άλλες παρέες για να γίνει αυτό που λέω ?συνωμοσία του καλού?», σημείωσε και προσέθεσε πως σε αυτήν τη «συνωμοσία» δεν χωρούν άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τη χρεοκοπία και το ναυάγιο της χώρας.
Συνεργασίες
Δήλωσε ανοιχτός σε μετεκλογικές συνεργασίες, αλλά στον κατάλληλο χρόνο και στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων.
«Δεν ψάχνουμε για γαμπρό. Δεν είμαστε κορίτσια στο ράφι. Θα περιμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις από τα κόμματα και θα τοποθετηθούμε. Λευκή επιταγή προς τη μία ή την άλλη πλευρά το Ποτάμι δεν θα δώσει», είπε και προσέθεσε:
«Το Ποτάμι θα αναζητήσει συμμαχίες σε ανθρώπους που έχουν ευρωπαϊκή προοπτική, που πιστεύουν στην προοδευτική εξέλιξη της κοινωνίας, που έχουν μια σύγχρονη αντίληψη για την οικονομία, που δεν είναι κρατιστές, που πιστεύουν στα δικαιώματα, που βάζουν τον άνθρωπο στο κέντρο και όχι τα νούμερα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει όταν έρθει η ώρα. Οταν μπούμε στην προεκλογική περίοδο τα κόμματα θα αναγκαστούν να πουν συγκεκριμένα πράγματα».
«Μολυβένια στρατιωτάκια»
Για προσβολή της δημοκρατίας από την αντίληψη των μεγάλων κομμάτων, που ψηφίζουν «ναι» ή «όχι» σε νομοσχέδια σαν «μολυβένια στρατιωτάκια» χωρίς να βρίσκουν ποτέ κοινό τόπο, μίλησε επίσης ο Στ. Θεοδωράκης. «Αποφασίζει ως δικτάτορας ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο και αύριο θα αποφασίζει πιθανώς με τον ίδιο τρόπο και ο Τσίπρας», είπε.
Είπε
ΟΙ «ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ»
«Υπάρχουν στιγμές που νιώθω συγγενής με ανθρώπους του πολιτικού συστήματος που μπορεί να βρίσκονται και στα δεξιά μου και στα αριστερά μου». «Συνομιλητές μας είναι οι φιλελεύθεροι προοδευτικοί και οι αριστεροί μεταρρυθμιστές»
Ο ΕΝΦΙΑ
«Είναι ένα πρόχειρο κατασκεύασμα που δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης να κάνει διαβούλευση και να βρει λύσεις». «Δεν μπορεί να φορολογείται το ένα κεραμίδι, μέχρι 100 τ.μ.»
ΓΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
«Τον θέλουμε μαζί μας σε μια προσπάθεια να αλλάξουμε τη χώρα. Είμαστε μια πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας και σε αυτήν ο Μπουτάρης είναι σύμμαχος»
ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ
«Πρέπει να λυθεί η εκκρεμότητα με την ΠΓΔΜ, με μια ονομασία κοινά αποδεκτή κι από τους δύο, για όλες τις χρήσεις, που ναι θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, αλλά με σαφέστατο προσδιορισμό που να τον ξεχωρίζει από την ελληνική Μακεδονία. Είναι Ανω Μακεδονία; Είναι Νέα Μακεδονία; Είναι Μακεδονία της Πάνω Περιοχής; Θα το δούμε»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ  ethnos

No comments:

Post a Comment