Monday, April 26, 2010

αλαφροσημειόματα

Πριν 50 χρόνια

Από την εφημερίδα Νέα Κεφαλονιά

Σάββατον 2.4.1960

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΡΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ... ΘΥΕΛΛΑ

Η Καίτη με τα μαγικά δάκτυλα!

Υπαρχεί μια μικροσκοπική γωνία στην 73η ανατολική οδό της Ν. Υόρκης με μια πινακίδα που κρέμεται απ΄έξω με το όνομα “KATYS”. Ιδιοκτήτρια η Καίτη Στεφανάτου-Γαρμπή από το Αργοστόλι, που μπορεί να ράψει ακόμα και τη θύελλα! Το μικροσκοπικό μαγαζί είναι βαρυφορτωμένο με καρούλια από υφάσματα και δείγματα για να μπορείτε να διαλέξετε. Καμιά εργασία δεν ειναι πολύ μικρή και η μεταποίηση γίνετε σαν κάτι πολύ σημαντικό.

Το ενδιαφέρον της Καίτης Στεφανάτου-Γαρμπή στη γυναικεία μόδα ανάγεται στα παιδικά της χρόνια, όταν κοριτσάκι ακόμα, έπαιζε με τις κούκλες της. Νεαρή κοπέλα αναζητούσε τις καλύτερες ράπτριες στην Κεφαλονιά. Και εκεί παρέμεινε και επέμενε κάθε μέρα και πολλές φορές, μέχρι και αργά το βράδυ (όπως άλλωστε και τώρα) παρακολουθώντας, μελετώντας και μαθαίνοντας.

Για δέκα ολόκληρα χρόνια συνέχισε την εκπαιδευσή της αυτή και μετά παρακολούθησε μαθήματα κοπτικής και ραπτικής σε Σχολή. Στην συνέχεια, άνοιξε δική της Σχολή, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, είχε περισσότερες από 30 μαθήτριες στη Σχολή της.

Ομως παρά τη μεγάλη επιτυχία της Σχολής της, το ανησυχό της πνεύμα την έκανε να σκέπτεται την Αμερική για να ευρύνει τους ορίζοντές της και τις ειδικοτητές της. Και με την απόφαση αυτή κάποια μέρα, κλείνει τη Σχολή της και φτάνει στην Αμερική, το 1961, γεμάτη όρεξη για δουλειά και μάθηση.

Αρχίζει έτσι μια ζηλευτή και λαμπρή σταδιοδρομία. Δεν είναι επομένως παράξενο το γεγονός ότι έχει αποκτήσει εκλεκτή πελατεία και τη φήμη ότι κατέχει τα πάντα για το επάγγελμα και την τέχνη της.

Η Καίτη σχεδιάζει, κόβει και ράβει σχεδόν τα πάντα, από παλτά και βραδινά φορέματα μέχρι μπλούζες, φούστες, φορέματα σπορ και δεν συναντά καμιά δυσκολία ή πρόβλημα να ετοιμάσει οτιδήποτε σύμφωνα με το σχέδιο και το γούστο της εκλεκτής της πελατείας.

Και ενώ το καταστημά της έχει μικρό χώρο είναι πλημμυρισμένο κυριολεκτικά από μια πλούσια συλλογή δικών της δημιουργιών και μοναδικών μοντέλων, που τα υφασματά τους έχουν εισαχθεί από την Ελλάδα και την Γαλλία και τα σχέδια είναι των πιο φημισμένων σχεδιαστών του κόσμου.------

ΣΗΜΕΙΩΣΗ..του ΛΟΡΝΙΌΝ .Εφερα στην δημοσιότητα τούτο το άρθρο για να πώ, πως τελευταία είχε παρουσιάσει εκθεση μόδας στο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΙ με κάπου 17 σύνολα. Λοιπόν μην απορείτε που για λογαριασμό της εργάζεται δυνατα και δημιουργικά. Λορνιον.

No comments:

Post a Comment