Wednesday, April 21, 2010

ΣΕΒ: «Ή μηχανισμός ή πτώχευση»
«Η δημόσια και όχι η ιδιωτική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης», τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος των βιομηχάνων, Δ. Δασκαλόπουλος.

Την άμεση και ζωτική ανάγκη να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ, με την προβλεπόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

«Κάθε άλλη επιλογή θα αποδεικνυόταν καταστροφική για τον τόπο», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλόπουλος, καθώς «οδηγεί αναπότρεπτα σε εθνική πτώχευση και έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη».

Επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στις μειώσεις των εισοδημάτων στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Δασκαλόπουλος μίλησε για παραφιλολογία, λέγοντας ότι «η δημόσια και όχι η ιδιωτική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

«Δεν είναι λογικό οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν την ασωτία των συντεχνιών του δημόσιου τομέα και του πελατειακού συστήματος. Ο ιδιωτικός τομέας έχει τρόπους να ξαναβρεί τον δρόμο προς την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη χωρίς να μειωθεί το εισόδημα των εργαζομένων του. Κι αυτό είναι κάτι που οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ μπορούν να καταλάβουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

www.kathimerini.gr

No comments:

Post a Comment