Monday, March 22, 2010

«Η Ελλάδα έχει καρκίνο»
«Ή συμπαραστέκεσαι ή γυρίζεις την πλάτη» λέει ο Γ.Καρατζαφέρης

ΑΠΕ
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Να κοιτάξουμε όλοι τα πράγματα κατάματα, να «κάνουμε επιτέλους τη διάγνωση» ότι «η Ελλάδα έχει καρκίνο» και μετά να αποφασίσουν όλοι αν θα προσέλθουν να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια, ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο Γ.Καρατζαφέρης καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων κομμάτων ότι δεν πρότειναν καμία λύση στο να εξεύρει ο υπουργός Οικονομικών άμεσα τα 10 δισ. ευρώ και με ποιο επιτόκιο γιατί, όπως είπε, αυτό είναι το θέμα, «η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει αν δεν δανειστεί. Και το θέμα είναι, αν συμπαραστέκεσαι σε αυτή την προσπάθεια ή γυρίζεις την πλάτη».

«Καλωσόρισε» τον Α.Σαμαρά γιατί μετά από τρεις μήνες «αυτολογοκρίθηκε» - όπως ο ίδιος είπε - και αντιλήφθηκε τα πραγματικά περιστατικά ενώ επί τρεις μήνες κατηγορούσε η ΝΔ τον ΛΑΟΣ για «δεκανίκι» και «λαγό» του ΠΑΣΟΚ.

Η ουσία, ανέφερε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, «είναι όχι αν συμφωνούμε να πάμε στο ΔΝΤ, αλλά το ότι αυτό έρχεται. Σε ποιο ποσοστό επιτοκίου θα εξακολουθούμε να λέμε ότι δεν πάμε στον μπαμπούλα;».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε ότι «μεθαύριο θα συναντήσει έναν φοβισμένο Μπαρόζο γιατί βρίσκεται σε δίλημμα ή αξιοπιστία της ΕΕ που περνάει από βοήθεια της Ελλάδας ή θα γίνει υποχείριο της Μέρκελ». «Εκεί είναι ο φόβος τι θα ακολουθήσει η Ευρώπη κι εκεί στέκεται η Ελλάδα. Και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το ένα και για το άλλο» υπογράμμισε.

Διερωτήθηκε ακόμη γιατί φταίει η Ελλάδα για αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση όταν έχει ακριβύνει το ευρώ και δεν μπορούμε να πουλήσουμε τίποτα «μας ξελίγωσαν αυτοί που είναι στην ατμομηχανή του ευρώ κι αυτοί είναι εν πρώτοις οι Γερμανοί».

«Και εμείς φοβόμαστε να πούμε στη Γερμανία ότι μας έφερε εδώ, που της δώσαμε τα ναυπηγεία, το αεροδρόμιο, τους δρόμους, τις τηλεπικοινωνίες, το προϊόν καθημερινής αγοράς μας, παίρνει το 60% του λιανεμπορίου» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο Γ.Καρατζαφέρης δήλωσε Είπε επίσης ότι στην κυρία Μέρκελ δώσαμε και τα υποβρύχια, ένα που έγερνε - και για το οποίο «η ΝΔ δεν κατήγγειλε τη σύμβαση και το άφησε για το ΠΑΣΟΚ».

Διερωτήθηκε το ΠΑΣΟΚ γιατί χρειαζόταν να πάρει το υποβρύχιο που γέρνει αφού βρήκε αγοραστή και φτάσαμε σήμερα να λέμε «τι καλό που είναι το υποβρύχιο γιατί αν πούμε το αντίθετο δεν θα πιάσουμε 350 εκ». Κι εκεί που δώσανε το 80% της αξίας των υποβρυχίων - επί Τσοχατζόπουλου - που ακόμη δεν παραλάβαμε, τώρα παίρνουμε άλλα δύο που θα τα βρίσκαμε φθηνότερα αν κάναμε έρευνα αγοράς, συμπλήρωσε. «Αλλά είπαμε εκείνες τις μέρες των διαπραγματεύσεων, ας γίνει αφού αισιοδοξούμε ότι η κ. Μέρκελ θα μας κλείσει το μάτι» ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και διερωτήθηκε: «Από τη στιγμή που στύλωσε τα πόδια γιατί να της δώσουμε ένα ακόμη δισ;».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι «θα βρεθούν τα λεφτά, αλλά φτάνουν μέχρι το Σεπτέμβριο» και ρώτησε: «Mετά τι θα κάνουμε,θα βρούμε άλλο ΔΝΤ;». «Όταν έρχονται αυτοί δεν φεύγουν εύκολα. Την τελευταία φορά που ήρθαν, όπως λέγονταν τότε, μετά τον ατυχή πόλεμο του 1897 έμειναν μέχρι το 1970. Κι όταν έλεγε ο πρωθυπουργός χάνουμε σε εθνική κυριαρχία αυτό εννοούσε, την οικονομική. Άλλο τώρα αν από τα γεγονότα έρθουν τα πράγματα σε εθνικές καταστάσεις και αβαρίες» πρόσθεσε.

Ο Γ.Καρατζαφέρης τόνισε ότι θα πρέπει να λήξει η κατάσταση με τα νοσοκομεία αφού εκεί γίνεται σπατάλη μεγαλύτερη από τη Siemens, το ίδιο και με το φάρμακο «όχι που πληρώνουμε ακριβά τα φάρμακα για να πέφτουν τρίποντα».

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησίας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει διάλογο μες την εκκλησία. Επανέλαβε τέλος το «όχι» στο πόθεν έσχες στην οικοδομή «αν θέλουμε να πάρουν μπρος οι μηχανές».

Στη δευτερολογία του ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρωθυπουργό να βρει «τους δρομείς που είναι ικανοί να φέρουν στην Ελλάδα το μετάλλιο», εκτιμώντας ότι σε αυτό τον «αγώνα δρόμου» που δίνει, τον «μαραθώνιο» όπως είπε, οι δρομείς δεν είναι οι κατάλληλοι. «Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι σας λέω και πως σας το λέω και να κάνετε το ταχύτερο τις ρυθμίσεις που πρέπει», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 comment: