Friday, July 11, 2014

Λυκούδης: Λυπούμαι για τη ΔΗΜΑΡ - Απαιτώ σοβαρότητα, ευθύνη και ψυχραιμία Την έκπληξή του από τις χθεσινές ραγδαίες εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος τόνισε «θα περίμενε κανείς ψυχραιμία και νηφαλιότητα μετά την εκλογική ήττα» Λυκούδης: Λυπούμαι για τη ΔΗΜΑΡ - Απαιτώ σοβαρότητα, ευθύνη και ψυχραιμία Η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση, μετά την εκλογική ήττα. Αυτό που θα ανέμενε κανείς από την πλευρά του κόμματος θα ήταν ψυχραιμία και νηφαλιότητα απέναντι σε οποιαδήποτε, έστω και ιδιόρρυθμη συμπεριφορά πολιτικού στελέχους», δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Εκτίμησε ότι μετά από μια τόσο βαριά εκλογική ήττα χρειάζεται περισυλλογή και ανακαθορισμός, λέγοντας ότι όταν ένα κόμμα έχει υποστεί μια τέτοια μεγάλη ήττα η ηγεσία του έχει υποχρέωση μέσα από νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ευθύνη να οδηγήσει το κόμμα με περισυλλογή στην ανίχνευση των αιτιών της ήττας. Αυτή την ώρα είναι οι οξύνσεις και οι οξύτητες. Αναφερόμενος στο συνέδριο του κόμματος το Σεπτέμβριο, ο κ. Λυκούδης το χαρακτήρισε «βεβιασμένο συνέδριο αναμετρήσεων και αντιπαραθέσεων, πράγμα το οποίο καθόλου δεν χρειαζόταν. Το γεγονός ότι έχουν οξυνθεί τα πράγμα στην εσωκομματική μας ζωή, πράγμα το οποίο επίσης καθόλου δε χρειαζόταν». «Το συνέδριο που συγκαλείται το Σεπτέμβρη που σημαίνει ότι οι οργανώσεις του κόμματος πρέπει να εκλέγουν αντιπροσώπους τον Αύγουστο, καλύτερα να μην το χαρακτηρίσω. Γίνεται με εσπευσμένο τρόπο για να κλείσει θέματα και όχι να τα ανοίξει» πρόσθεσε. «Πικραίνομαι και λυπάμαι αφάνταστα, καθώς το κόμμα περνά μια πάρα πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Όπως το απαιτώ από τον εαυτό μου το απαιτώ και από τους άλλους, σοβαρότητα, ευθύνη και ψυχραιμία. Όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν», τόνισε. Σε ό,τι αφορά την ανεξαρτητοποίηση της Κατ. Μάρκου, ο κ. Λυκούδης μίλησε για μια πολύ καλή και φιλική σχέση μεταξύ τους και τόνισε ότι «πρώτη φορά διάβασα το κείμενο ανεξαρτητοποίησης και είδα τις ενστάσεις στα αιτήματα του κόμματος».

Λυκούδης: Λυπούμαι για τη ΔΗΜΑΡ - Απαιτώ σοβαρότητα, ευθύνη και ψυχραιμία

Την έκπληξή του από τις χθεσινές ραγδαίες εξελίξεις στη Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος τόνισε «θα περίμενε κανείς ψυχραιμία και νηφαλιότητα μετά την εκλογική ήττα»

Λυκούδης: Λυπούμαι για τη ΔΗΜΑΡ - Απαιτώ σοβαρότητα, ευθύνη και ψυχραιμία
Η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση, μετά την εκλογική ήττα. Αυτό που θα ανέμενε κανείς από την πλευρά του κόμματος θα ήταν ψυχραιμία και νηφαλιότητα απέναντι σε οποιαδήποτε, έστω και ιδιόρρυθμη συμπεριφορά πολιτικού στελέχους», δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Εκτίμησε ότι μετά από μια τόσο βαριά εκλογική ήττα χρειάζεται περισυλλογή και ανακαθορισμός, λέγοντας ότι όταν ένα κόμμα έχει υποστεί μια τέτοια μεγάλη ήττα η ηγεσία του έχει υποχρέωση μέσα από νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ευθύνη να οδηγήσει το κόμμα με περισυλλογή στην ανίχνευση των αιτιών της ήττας. Αυτή την ώρα είναι οι οξύνσεις και οι οξύτητες.
Αναφερόμενος στο συνέδριο του κόμματος το Σεπτέμβριο, ο κ. Λυκούδης το χαρακτήρισε «βεβιασμένο συνέδριο αναμετρήσεων και αντιπαραθέσεων, πράγμα το οποίο καθόλου δεν χρειαζόταν. Το γεγονός ότι έχουν οξυνθεί τα πράγμα στην εσωκομματική μας ζωή, πράγμα το οποίο επίσης καθόλου δε χρειαζόταν».
«Το συνέδριο που συγκαλείται το Σεπτέμβρη που σημαίνει ότι οι οργανώσεις του κόμματος πρέπει να εκλέγουν αντιπροσώπους τον Αύγουστο, καλύτερα να μην το χαρακτηρίσω. Γίνεται με εσπευσμένο τρόπο για να κλείσει θέματα και όχι να τα ανοίξει» πρόσθεσε.
«Πικραίνομαι και λυπάμαι αφάνταστα, καθώς το κόμμα περνά μια πάρα πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Όπως το απαιτώ από τον εαυτό μου το απαιτώ και από τους άλλους, σοβαρότητα, ευθύνη και ψυχραιμία. Όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά την ανεξαρτητοποίηση της Κατ. Μάρκου, ο κ. Λυκούδης μίλησε για μια πολύ καλή και φιλική σχέση μεταξύ τους και τόνισε ότι «πρώτη φορά διάβασα το κείμενο ανεξαρτητοποίησης και είδα τις ενστάσεις στα αιτήματα του κόμματος».

No comments:

Post a Comment