Sunday, July 20, 2014

Ευρωπαϊκή ατζέντα στη συνάντηση Σαμαρά- Ρέντσι 19/07/2014

Αισιοδοξία Λαγκάρντ για την ΕυρωζώνηΕυρωπαϊκή ατζέντα στη συνάντηση Σαμαρά- Ρέντσι
19/07/2014
Σε θερμό κλίμα, με τη συζήτηση να κινείται κατά κύριο λόγο γύρω από τις προεδρίες Ελλάδας και Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο άνδρες γευμάτισαν με τις συζύγους τους στο κέντρο της Φλωρεντίας, όπου ο κ. Σαμαράς βρίσκεται από την Πέμπτη. 
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιταλό ομόλογό του για όλα τα θέματα της ελληνικής προεδρίας και ο Ματέο Ρέντσι για τα θέματα που θα χειριστεί η ιταλική, καθώς η χώρα του πήρε τη σκυτάλη έπειτα από το πέρας της ελληνικής προεδρίας.
Συγκεκριμένα συζήτησαν για ευρωπαϊκά θέματα, για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, για τον αγωγό TAP, για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, για την ανάγκη και την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα και στην Ιταλία και για τον τουρισμό. 
Ο κ. Ρέντσι σημείωσε, επίσης, ότι για πρώτη φορά από το 1958 ένα ιταλικό κόμμα παίρνει πάνω από 40% και ανέλυσε στον κ. Σαμαρά τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει στην Ιταλία, με έμφαση στις συνταγματικές αλλαγές και στην οικονομία.
Ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον ιταλό ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα, κάτι που θα ρυθμιστεί διά της διπλωματικής οδού. 
Αισιοδοξία από Λαγκάρντ
Την ίδια ώρα, ελαφρώς αισιόδοξη για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίστηκε η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. 
Mιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Robert Schuman στο Παρίσι την Παρασκευή τόνισε ότι η Ευρώπη ανακάμπτει από την κρίση. 
«Τα καλά νέα είναι ότι η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει από την κρίση. Η εμπιστοσύνη βελτιώνεται και οι αγορές εμφανίζονται αισιόδοξες. Ωστόσο η Ευρώπη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυξημένη ανεργία και υψηλό δημόσιο χρέος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ.
Τέλος, η επικεφαλής του ΔΝΤ προέτρεψε τους Ευρωπαίους να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη.elzoni.gr

No comments:

Post a Comment