Saturday, June 22, 2013

Ξανά στην Ταξίμ κατά χιλιάδες, οι διαδηλωτές (upd)

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.16


Κατά χιλιάδες συνέρρευσαν οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ το απόγευμα του Σαββάτου, για να εναποθέσουν γαρύφαλλα στη μνήμη των θυμάτων της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από την αστυνομία. Φωνάζοντας : "αυτή δεν είναι παρά η αρχή, ο αγώνας συνεχίζεται" ζητούσαν την  παραίτηση του Πρωθυπουργού.

Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών, χρησιμοποίησαν υδραντλίες για να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές, αποφεύγοντας αυτή τη φορά τα δακρυγόνα.

"Δε σέβονται το Ισλάμ" 
Νωρίτερα, όπως μετέδιδε το capital, Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Σαμψούντα ότι οι συχνά βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκίας.

Στη Σαμψούντα, περίπου 15.000 οπαδοί του Ερντογάν ζητωκραύγαζαν κρατώντας τουρκικές σημαίες καθώς ο τούρκος πρωθυπουργός καλούσε το πλήθος να δώσει την απάντησή του στις διαδηλώσεις,στις κάλπες,κατά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών τον προσεχή Μάρτιο.

"Ποιος κέρδισε από τις τρεις εβδομάδες των διαδηλώσεων; Οι εχθροί της Τουρκίας. Ποιος έχασε από τις διαδηλώσεις; Η τουρκική οικονομία, έστω και σε μικρό βαθμό, ο τουρισμός έχασε. Επισκίασαν και κηλίδωσαν την εικόνα της Τουρκίας και τη διεθνή της δύναμη", τόνισε ο Ερντογάν.

Ο κ. Erdogan καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον αυτών που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις τονίζοντας ότι δε σέβονται το ισλάμ.

 "Ας μπουν στα τζαμιά με τα παπούτσια τους, ας πιούν αλκοόλ στα τζαμιά μας, ας σηκώσουν το χέρι τους στα κορίτσια μας που φορούν την μαντήλα. Μια προσευχή από εμάς είναι αρκετή για να εμποδίσει τα σχέδιά τους", τόνισε ο Ερντογάν.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Post a Comment