Sunday, June 23, 2013

ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ

Στο τελικό στάδιο η συμφωνία για τον TAP
22/06/2013

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία οριστικοποίησης του κειμένου της Συμφωνίας Φιλοξενούσης Χώρας (Host Government Agreement) μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Trans Adriatic Pipeline (TAP). 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η επίσημη τελετή για την υπογραφή σε υπουργικό επίπεδο θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. 

«Με τη σημερινή οριστικοποίηση του Host Goverment Agreement για τον TAP, η χώρα μας δίνει ένα ακόμη πλεονέκτημα υπέρ του αγωγού φυσικού αερίου TAP στη διαδικασία επιλογής από την κοινοπραξία Shah Deniz II ενόψει των τελικών αποφάσεών της» δήλωσε ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου. 

«Η ισχυρή δέσμευση της χώρας μας με την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σε αγαστή συνεργασία με την Ιταλία και την Αλβανία ανέδειξε τον TAP σε ισχυρό διεκδικητή και ισότιμο αντίπαλο του Nabucco West για την εναλλακτική τροφοδοσία και ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε. 

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Παπαγεωργίου είχε επισημάνει πως ενδεχόμενη συμφωνία με την αζέρικη Socar για την πώληση της ΔΕΣΦΑ αυξάνει τις πιθανότητες επιλογής του ΤΑΡ, καθώς «δημιουργούνται άλλου είδους συνέργειες ανάμεσα στο δίκτυο της ΔΕΣΦΑ και του ΤΑΡ». ELZONI GR

No comments:

Post a Comment