Friday, March 15, 2013


Η “επανάσταση” του Αλέξη ξεκίνησε από τον ΔΟΛ

Share
Τον έχουν πει αντισυστημικό, ριζοσπάστη, που θα πολεμήσει τη διαπλοκή και θα κλείσει στα «τζάκια» των διαπλεκόμενων που κάνουν ότι θέλουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τον έχουν χαρακτηρίσει κομαντάντε Τσίπρας γιατί θα φέρει άνεμο επανάστασης και τον Τσε Γκεβάρα στη χώρα.
Έχουν πει πολλά για τον Αλέξη Τσίπρα που μόλις πριν λίγα 24ωρα μίλησε για τον πόλεμο κατά των νταβατζήδων που ανοίγει το κόμμα του. Ο ίδιος είναι που κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων. Ασχέτως αν ο ίδιος και τα στελέχη του έχουν κάνει αβάντες στην Deutsche Aeolia, σε συγκεκριμένους μνηστήρες του ΟΠΑΠ ή ακόμη και στον… Σόρος. Γενικώς, αν περάσει κανείς από την Κουμουνδούρου θα καταλάβει τον «άνεμο» της επανάστασης κατά του συστήματος που κυβερνά τη χώρα, και κυρίως του μιντιακού κατεστημένου που λύνει και δένει.
Κι όμως, η ίδια η Αυγή μας πληροφορεί ότι ο Τσίπρας άνοιξε κύκλο επαφών με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και τους επιχειρηματίες του χώρου. Επισκέφτηκε, λέει, το στρατηγείο του Ψυχάρη στην οδό Μιχαλακοπούλου. Το κονέ το έκανε ο πρώην διευθυντής του Βήματος, πρώην βουλευτής και επικεφαλής των Media του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος. Μαζί με τον Αλέξη ήταν και ο Πάνος Σκουρλέτης ή «μαύρος» Πάνος αφού είναι γνωστός για τις ιδέες του σχετικά με τα είδη οικιακής χρήσης των κουκουλοφόρων.
Εν πάση περιπτώσει πήγαν και είδαν τον Ψυχάρη και το επιτελείο του, ήπιαν ένα καφέ κι αντάλλαξαν απόψεις περί όλων των θεμάτων. Να φανταστούμε ότι στη συνάντηση δεν ήταν ο Πρετεντέρης που έχει ανοίξει πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και ο Παπαχρήστος που είναι στα μαχαίρια με τον Σκουρλέτη. Κι όμως, ο ισχυρός άντρας των εφημερίδων Νέα και Βήμα και του Mega που δεν χαρίζονται στον Τσίπρα, ο Ψυχάρης, τα είπε μια χαρά με τον «επαναστάτη» Αλέξη.
Υπάρχει και μια πληροφορία, που όμως δεν επιβεβαιώνεται, ότι στη συνάντηση ήταν παρών και ο… Μπόμπολας. Αν ισχύει τότε φανταζόμαστε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να αγόρασε και… ορισμένες μετοχές της εταιρείας χρυσού στη Χαλκιδική. Αφού τα είπαν σαν καλοί φίλοι, λογικά θα πρέπει να κατέστρωσαν σχέδιο για το πώς θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα. Ο Ψυχάρης ενδιαφέρεται σφόδρα για την ενέργεια (λόγω κάποιων ισχυρών φίλων του), ο Μπόμπολας έχει ένα σωρό δουλειές με το Δημόσιο, δεν έκαναν και κάτι κακό να «κλείσουν πόρτα για το χειμώνα» με τον μελλοντικό πρωθυπουργό.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας φέρεται να είχε περάσει μια βόλτα και από το συγκρότημα του Αλαφούζου, το ίδιο που στηρίζει το Μνημόνιο. Οι πληροφορίες ότι ήπιαν.. τσίπουρα με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον Άρη Πορτοσάλτε ελέγχονται ως ανακριβείς.
Αν πάλι ο κ. Μπόμπολας δεν ήταν στο ραντεβού με τον Ψυχάρη τότε είναι απρέπεια από πλευράς του κ. Τσίπρα. Στο πλαίσιο των επαφών με τους καναλάρχες και εκδότες δε θα πρέπει να αφήσει παραπονούμενο το συγκρότημα του Πήγασου. Πρέπει πάραυτα να σπεύσει να κάνει μια βολτούλα κι από το Έθνος, να κεραστεί ένα… φοντανάκι από τον Φώτη Μπόμπολα, να ανταλλάξουν απόψεις με τον πατριάρχη Μπόμπολα για την Αττική οδό.
Και στο τέλος δεν πρέπει να ξεχάσει ο κομαντάντε Αλέξης να περάσει και από τους νέους εκδότες, τον Χατζηνικολάου με τον Κουρή και τον Θέμο Αναστασιάδη ώστε να κλείσει ο κύκλος.
Γιατί είναι κακό να τους επισκέπτεται; Θα πει ο προσβεβλημένος Συριζαίος. Όχι βέβαια, αλλά τι τη θες την επανάσταση και τους τσαμπουκάδες κατά της διαπλοκής που γράφαμε στην αρχή; Αφού σε χαλάνε σύντροφε Αλέξη οι επαναστάσεις και η… έξοδος στο βουνό. Όπως έχει αποδειχθεί ο σύντροφος Τσίπρας παίζει καλύτερη μπάλα στην κοιλιά του κήτους. Είτε αυτό είναι το κήτος του καπιταλισμού (βλέπε ΗΠΑ, ΔΝΤ, LSE, διάφορα αμφιλεγόμενα ινστιτούτα και φόρουμ) είτε είναι το κήτος της εγχώριας διαπλοκής και των διαπλεκόμενων μιντιαρχών.

This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.     antinews

No comments:

Post a Comment