Tuesday, March 12, 2013


ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Γ. Στουρνάρας: Είμαστε πολύ μακριά από μία συμφωνία

Γ. Στουρνάρας: Είμαστε πολύ μακριά από μία συμφωνία
«Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από μία συμφωνία σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Ταμεία και Εφορίες», υπογράμμισε αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη μαραθώνια (διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες) σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τους επικεφαλής της τρόικας.
Επιπλέον η τρόικα επιμένει να διατηρηθεί και για το 2013 το «χαράτσι» στα ακίνητα, τονίζοντας κατά τη διάρκεια των επαφών πως δεν υπάρχει αξιόπιστος μηχανισμός για να εισπράξει εγκαίρως τον ενιαίο φόρο ακινήτων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις ήλθαν «στο παρά πέντε» της προγραμματισμένης για σήμερα το απόγευμα συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.
Μάλιστα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υπογράμμιζε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα μέσα στην ημέρα και πριν οι εκπρόσωποι των δανειστών περάσουν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου. Πάντως σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις με τεχνικά κλιμάκια, με στόχο να βρεθεί σημείο σύγκλισης για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών.
Πηγή ethnos.gr

No comments:

Post a Comment