Wednesday, November 16, 2011

στήριξη με αγκάθια από τον Σαμαρα.


Τελευταία ενημέρωση: 
Τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας όμως ότι δεν πρόκειται για συγκυβέρνηση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ψηφίσει κάτι με το οποίο διαφωνεί. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι οι εκλογές θα πρέπει να διενεργηθούν στις 19 Φεβρουαρίου, προειδοποιώντας ότι όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν τη θητεία της νέας κυβέρνησης, την υπονομεύουν, ενώ προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν 30 δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα.
Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης ανέφερε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι συγκυβέρνηση, ούτε θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου, αλλά αποτελεί προϊόν ανάγκης. Ανέφερε ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι να ξεμπλοκάρει η 6η δόση, να ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.
Χαρακτήρισε ατυχέστατη την πρωτοβουλία του προηγούμενου πρωθυπουργού για δημοψήφισμα και τόνισε ότι η Ελλάδα έμεινε ακυβέρνητο καράβι σε μια καταιγίδα παγκόσμια. Πρόσθεσε ότι ανέλαβε ο ίδιος την πρωτοβουλία να ζητήσει ματαίωση του δημοψηφίσματος και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν τη θητεία της κυβέρνησης την υπονομεύουν κι έκανε λόγο για κρίσιμο τρίμηνο. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν είναι μεταβατική, είναι ειδικού σκοπού και ότι αν δεν διενεργηθούν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, θα πυροδοτηθεί κοινωνική έκρηξη.
Εκτίμησε ότι η οδύσσεια της Ελλάδας δεν θα έχει τελειώσει μετά από 9 χρόνια και πως το 2020 θα χρειαστούν και άλλα 20 χρόνια για να μειωθεί το χρέος. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε χειροτέρεψε το χρέος και την ύφεση, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική. "Επί 1,5 χρόνο προειδοποιώ για αυτά που βλέπουμε σήμερα, ότι το μείγμα πολιτικής που ακολουθήθηκε ήταν λάθος", πρόσθεσε. "Δεν φταίει μόνο η κακή εφαρμογή του προγράμματος, αλλά και η κακή συνταγή", τόνισε.
Όσον αφορά στην επιστολή που ζητούν οι Ευρωπαίοι, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να τη συνυπογράψει και ότι αρκεί η υπογραφή του ίδιου, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, μαζί με εκείνη του προέδρου της Δημοκρατίας για τη σύσταση της νέας κυβέρνησης.
Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι δεν θα ψηφίσε κάτι με το οποίο διαφωνεί, φέρνοντας ως παράδειγμα την απελευθέρωση των ταξί και τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης με πλυθησμιακά κριτήρια.
Σχετικά με το νόμο για την ιθαγένεια επανέλαβε την πάγια θέση της Ν.Δ. ότι είναι λάθος και επικίνδυνος κι επισήμανε ότι θα τον καταργήσει ούτως ή άλλως όταν γίνει κυβέρνηση και πως δεν είναι ανάγκη να καταργηθεί από την παρούσα. Επισήμανε δε ότι θα ενισχύσει τα μέτρα, όπως τον φράχτη στον Έβρο.
Τέλος αναφέρθηκε και στο χαράτσι στα ακίνητα, ζητώντας να μην κόβεται το ηλεκτρικό σε όσους δεν μπορούν να το πληρώσουν. Επισήμανε ότι η πρακτική αυτή δεν θα αφορά όσους δεν θέλουν να το πληρώσουν, αλλά όσους δεν μπορούν και προειδοποίησε ότι αν αφήσουν μες στο χειμώνα πολίτες χωρίς ρεύμα, τότε θα γιγαντωθεί η οργή που υπάρχει.ENET.

1 comment:

  1. ΔΕΝ είναι τα 30 χρόνια δύσκολα κύριε Σαμαρά είναι και τα δύο που περάσαμε και κατα τα οποία καταστρώθηκε και εκτελέστηκε από τον ΓΑΠ Η ΥΠΟΤΑΓΉ ΤΗς ΧΩΡΑΣ στους ληστρικούς οργανισμούς.

    ReplyDelete