Tuesday, October 5, 2010

Γουέν: Στόχος του Πεκίνου η διατήρηση της σταθερότητας των νομισματικών ισοτιμιών

Φωτογραφία 美国之音 张楠

Μοιραστείτε το

Ο Πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο, αναφέρθηκε στον ρόλο της χώρας του στην διεθνή οικονομία λέγοντας στην σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ασίας, ότι στόχος του Πεκίνου είναι η διατήρηση της σταθερότητας των νομισματικών ισοτιμιών.

Ο κ. Γουέν αγνόησε Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές πιέσεις να επιτρέψει την άνοδο της τιμής του Κινεζικού Γουάν. Αντ’ αυτού υπογράμμισε τις Ασιατικές προσδοκίες για εγκατάλειψη ορισμένων εδρών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από μέρους Ευρωπαϊκών χωρών και παραχώρηση τους σε Ασιατικές χώρες.

Ηγέτες 48 Ευρωπαϊκών και Ασιατικών χωρών που εκπροσωπούν πάνω από τον μισό πληθυσμό της γής και τους σημαντικότερους διεθνείς εμπορικούς παράγοντες, έχουν συγκεντρωθεί στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν ευρεία γκάμα θεμάτων, από τις οικονομικές τους σχέσεις, μέχρι την αλλαγή του κλίματος του πλανήτη.

Η διήμερη σύνοδος άρχισε τη Δευτέρα και θα συνοδευτεί και από ξεχωριστές συνομιλίες μεταξύ ΕΕ και Κίνας και ΕΕ και Νότιας Κορέας. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπούι, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις σχέσεις της με την Ασία, οι οποίες, όπως είπε, θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και στις δύο περιοχές του πλανήτη.

No comments:

Post a Comment