Friday, May 21, 2010

Πολιτική | 21.05.2010

Η γερμανική βουλή ψήφισε υπέρ του πακέτου στήριξης του ευρώ

Στη γερμανική βουλή εγκρίθηκε σήμερα μόνον με τις ψήφους του κυβερνητικού συνασπισμού το πακέτο στήριξης του ευρώ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, οι σοσιαλδημοκράτες, και οι Πράσινοι αρνήθηκαν την ψήφο τους και απήχαν, εφ’ όσον η κυβέρνηση δεν έδωσε γραπτή διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει στη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ενώ το Κόμμα της Αριστεράς καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον μηχανισμό στήριξης του ευρώ.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και ψήφισαν υπέρ του πακέτου 319 βουλευτές, κατά 73 και απήχαν 195. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε και στη βουλή των κρατιδίων (Άνω Βουλή), όπου εγκρίθηκε επίσης με τις ψήφους του κυβερνητικού συνασπισμού και αναμένεται η υπογραφή του προέδρου της Δημοκρατίας Χορστ Κέλερ για να τεθεί σε ισχύ.

Στη σημερινή συζήτηση στη βουλή παρακολουθήσαμε μία επανάληψη της συζήτησης για την έγκριση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας: ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προέβαλε εκ νέου την ανάγκη να ψηφιστεί ο μηχανισμός στήριξης του ευρώ με τη διαδικασία του επείγοντος και η αντιπολίτευση κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση για έλλειψη ενημέρωσης, για αδιαφάνεια και σε τελική ανάλυση για αδυναμία να κυβερνήσει.

Επιμέλεια: Βιβή Παπαναγιώτου

dw

1 comment:

  1. eνθαρυντικά τα μηνύματα σε ότι αφορά την στηριξη του ευρό απο την Γερμανία αλλά και το νέο νομικό πλαϊσιο μέσα στο οποίο θα κινείται η γουόλ στρέετ. Ελπιζεται οτι θα ομαλοποιηθούν οι αγορές.

    ReplyDelete