Tuesday, February 25, 2014

Πάγκαλος: Να παραιτηθούν από βουλευτές οι υποψήφιοι δήμαρχοι-περιφερειάρχες

Πάγκαλος: Να παραιτηθούν από βουλευτές οι υποψήφιοι δήμαρχοι-περιφερειάρχες


«Ας επιβάλλουν τα κόμματα σ' αυτούς που θα στηρίξουν ότι τουλάχιστον θα δεσμευτούν ότι θα ολοκληρώσουν την τετραετία και αν είναι βουλευτές να δηλώσουν ότι θα παραιτηθούν πριν από τις εκλογές από την έδρα. Να μην μπορούν να γυρίσουν πίσω. Βεβαίως αυτό που είπε ο Σαμαράς, αν το κάνει. Θα περιμένω να το δω και αν το κάνει θα είναι θετικό βήμα, αλλά όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να παραιτηθούν από τη βουλευτική έδρα, ώστε αν χάσουν να είναι κανονικοί άνθρωποι. Τι πρέπει; Να έχουν σώνει και καλά ένα αξίωμα;».

Πάγκαλος: Να παραιτηθούν από βουλευτές οι υποψήφιοι δήμαρχοι-περιφερειάρχες
Αυτά είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας το πρωί στπν Βήμα Fm, τασσόμενος υπέρ του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
«Θα ήμουν πολύ πιο ήσυχος με τη συνείδησή μου, διότι δεν είμαι ένας άνθρωπος που είναι κοντά στη Ν.Δ., αλλά στηρίζω μια κυβέρνηση με τον κ. Σαμαρά, εάν η Ν.Δ. υποστήριζε τον κ. Καμίνη, που είναι δήμαρχος με αυτοδιοικητικά κριτήρια και ο πλέον επιτυχημένος στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Υποστηρίζει, όμως, τον κ. Κακλαμάνη, που είναι αποτυχών για τη δημαρχία και θέλει να επανέλθει, και τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Είναι βελούδινη, όμως, η σχέση με τον κ. Κακλαμάνη και έτσι έχω αντιληφθεί, ενώ ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι, λέει, βουλευτής που δεν θα παραιτηθεί και θα παραιτηθεί μετά και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες»υμπλήρωσε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε:
«Εγώ έκανα μια πρόταση: όλοι οι βουλευτές-υποψήφιοι δήμαρχοι να παραιτηθούν από βουλευτές ή να μην είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Και οι περιφερειάρχες, όλων των κομμάτων. Και μετά να δεσμευτούν ότι θα ολοκληρώσουν την τετραετία. Αυτά δεν χρειάζεται να κάνουμε αλλαγή του Συντάγματος που λένε κάποιοι και σαχλαμάρες. Ας αναλάβει κάθε κόμμα και κάθε υποψήφιος την πολιτική ευθύνη γι' αυτό. Όλοι. Όλα τα κόμματα. Και η κυρία Δούρου να πει ότι παραιτείται από βουλευτής. Βουλευτής δεν είναι; Οι μισοί υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι βουλευτές, γιατί έχει μεγάλο πλούτο στελεχών.
Αναφερόμενος στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «στο τέλος θα μας πει ότι δημοψήφισμα θα είναι η εκλογή Τσίπρα ως υποψηφίου της Επιτροπής. Γιατί εκεί θα πάρει το υψηλότερο ποσοστό του και εγώ θα το σκεφτώ, διότι προκειμένου να ψηφίσω έναν Άγγλο, Γάλλο, Πορτογάλο ή Κονγκολέζο και δεν ξέρω ποιον άλλον, γιατί να μην ψηφίσω τον Έλληνα που τον ξέρω και του χρωστάω και μια υποχρέωση, επειδή ασχολείται μαζί μου; Αλλά πρέπει να μας εξηγήσει και εκείνος πώς η δύναμη που τον στηρίζει, η Αριστερά της Γερμανίας, η Die Linke, είναι το κόμμα που είναι εχθρικότερο απ' όλα τα άλλα σε σχέση με την Ελλάδα. Το κόμμα που μας συκοφαντεί με απίστευτους χαρακτηρισμούς, που λέει ότι είμαστε τεμπέληδες και κάνουμε τράκα και μας δίνουν οι Γερμανοί εργαζόμενοι το υστέρημά τους που είναι και ανακριβή όλα αυτά. Πρέπει είτε να τους αναγκάσει να αναθεωρήσουν είτε να τους καταδικάσει και να τους διαγράψει από το ψηφοδέλτιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο κ. Τσίπρας».
Όσο για τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ υπογράμμισε: «Δεν απάντησα ποτέ σ' αυτό το ερώτημα για τον πολύ απλό λόγο ότι ήταν πολύ λιγότερα τα λεφτά, διότι όταν ενισχύαμε προγράμματα το κάναμε αμέσως και ήταν παρών το ΥΠΕΞ στις διαδικασίες. Και όταν δεν μπορούσαμε να είμαστε παρόντες και χρειαζόμασταν τη βοήθεια οργανώσεων, το κάναμε σε πολύ περιορισμένο βαθμό και δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα με ΜΚΟ. Η γενική θεωρία περί ΜΚΟ αποκτήθηκε από το ΥΠΕΞ μετά την αποχώρησή μου. Προφανώς πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο. Το ότι γίνεται αυτή η συζήτηση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που διαχειρίστηκαν τα λεφτά που τους δώσαμε για συγκεκριμένους στόχους, όπως είναι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ή το Action Aid. Αυτά είναι χρήσιμα πράγματα».ethnos

No comments:

Post a Comment