Monday, June 28, 2010


«Νικηφόρα» για την Ε.Ε. η τελική διατύπωση στη Σύνοδο της G20
Νικηφόρα θεωρεί η ΕΕ ότι υπήρξε για τις θέσεις της η τελική διατύπωση στη Σύνοδο της G20.

Νικηφόρα θεωρεί η ΕΕ ότι υπήρξε για τις θέσεις της η Σύνοδος της Ομάδος G20, εκτιμώντας πως οι θέσεις της υιοθετήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους ηγέτες των 20 πλουσιοτέρων και αναδυομένων οικονομιών στον πλανήτη.

«Η Ε.Ε. προσήλθε στη Σύνοδο με ένα σαφές διάγραμμα. Το αποτέλεσμα της Συνόδου αντανακλά μία ευρεία σύγκλιση προς την ευρωπαϊκή προσέγγιση», τονίζουν στο κοινό ανακοινωθέν τους ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Η βασιμότητα των πολιτικών λιτότητας που άρχισαν να εφαρμόζονται στην Ευρώπη, που προκάλεσαν ανησυχία στις ΗΠΑ και σε αναδυόμενες οικονομίες, αναγνωρίσθηκαν από τη G20, η οποία ωστόσο διακονεί μείωση των ελλειμμάτων μέσω μίας πολιτικής «ευνοϊκής προς την ανάπτυξη» .

«Οι προσπάθειες της ΕΕ για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη έγιναν δεκτές σε μέγα βαθμό στο Τορόντο», τονίζεται στο ανακοινωθέν των δύο.

«Οι προηγμένες οικονομίες δεσμεύθηκαν για προϋπολογισμούς που θα μειώνουν στο μισό τα ελλείμματά τους έως το 2013 και θα σταθεροποιήσουν, ή θα μειώσουν τα δημόσια χρέη εν σχέσει προς το ΑΕΠ έως το 2016», τονίζεται στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την τελική αυτή διατύπωση: «είναι περισσότερο από ότι ανέμενα, είναι μία επιτυχία», τόνισε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment