Wednesday, April 15, 2015

Με αργό ρυθμό συνεχίζονται οι συζητήσεις- Σφίγγει ο κλοιός 15/04/2015

Με αργό ρυθμό συνεχίζονται οι συζητήσεις- Σφίγγει ο κλοιός
15/04/2015
Τις ελπίδες για επίτευξη ενός ουσιαστικού αποτελέσματος για την Ελλάδα στις 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας έσβησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος χαρακτήρισε απίθανη μια απόφαση στο προγραμματισμένο Eurogroup.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, το να αποφασιστεί η εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι αδύνατον.
Οι δηλώσεις του Βάλντις Ντομπρόφσκις έρχονται σε συνέχεια των αναφορών του πως περιμένει τελικό κείμενο από την ελληνική πλευρά έως τις 20 Απριλίου.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, χωρίς να παραλείψει να τονίσει ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και στην ελληνική πλευρά βρίσκονται σε εξέλιξη, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις αφορούν το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με το ελληνικό πρόγραμμα και κινούνται στο πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο τόσο σχετικά με τις δηλώσεις του διευθυντή επί ευρωπαϊκών θεμάτων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν για την Ελλάδα, όσο και για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, λέγοντας πως η Επιτροπή έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι δεν σχολιάζει κατά τη διάρκεια μιας συνολικής διαπραγμάτευσης.
«Δεν μας αφορά ο θόρυβος που γίνεται, μας ενδιαφέρει η ουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ανέφερε ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών και της Ελλάδας συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές, ωστόσο, επισήμανε ότι ακόμη προχωρούν με αργό ρυθμό.
Επιθυμούμε και περιμένουμε ολοκληρωμένο κατάλογο μέτρων και μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εξεταστεί στη συνεδρίαση του Εurogroup στις 24 Απριλίου, στη Ρίγα της Λετονίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Π.Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι αναζητούμε κοινά αποδεκτή συμφωνια. 
Στις ελλείψεις της ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων, που ακόμη δεν αποτελεί αξιόπιστη πρόταση «ώστε να εγγυάται ότι μετά από λίγο καιρό η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει σε βιώσιμη κατάσταση, όπως έγινε με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία» αναφέρθηκε και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.elzoni.gr

No comments:

Post a Comment