Wednesday, May 2, 2012


Κύπρος

Επιμένει στο άνοιγμα των Βαρωσίων ο Δ. Χριστόφιας

Web only
02/05/2012  19:18
 
 
Τη βούλησή του να επαναφέρει με έντονο τρόπο την πρότασή του για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων και του λιμανιού της Αμμοχώστου εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος, Δ. Χριστόφιας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαμήνυσε ότι η Λευκωσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει «σχέδια Β» της Αγκυρας, λόγω της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο.

Κάλεσε παράλληλα όλους να εργαστούν ώστε να ασκήσει η Κύπρος «μια πολύ καλή προεδρία» , ώστε να δώσουν την καλύτερη απάντηση και στην κατοχική δύναμη, η οποία κατηγορεί την κυπριακή προεδρία και «με θράσος χαρακτηρίζει την Κύπρο μισό κράτος».

Ο κ. Χριστόφιας είχε διαβιβάσει προς τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιούλ, μόλις την περασμένη βδομάδα, την πρόταση για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών με ταυτόχρονο άνοιγμα του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Κύπριος πρόεδρος αποκάλυψε ότι η διαβίβαση της πρότασης έγινε μέσω του προέδρου του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμιτράς, με τον οποίο συναντήθηκε στη Λευκωσία και ο οποίος διαδραμάτισε, όπως είπε, «και ρόλο απεσταλμένου του κ. Γκιούλ». PROTO THEMA

No comments:

Post a Comment