Tuesday, May 29, 2012


Ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση τεσσάρων τραπεζών
Με την εκταμίευση κεφαλαίων ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, με την εκταμίευση 18 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ενόψει της συμμετοχής του στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των εν λόγω τραπεζών.
Οι τράπεζες οι οποίες ενισχύθηκαν ήταν η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η τράπεζα Πειραιώς. Η ενίσχυση έγινε μέσω ομολόγων από το EFSF, με τα ακόλουθα ποσά:
- Εθνική Τράπεζα: 7,43 δισ. ευρώ
- Alpha Bank: 1,9 δισ. ευρώ
- Eurobank: 3,97 δισ. ευρώ
- Τράπεζα Πειραιώς: 4,7 δισ. ευρώ
Πλέον, θα είναι δυνατός ο απευθείας δανεισμός των παραπάνω τραπεζών από την ΕΚΤ. Όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «αποκαθίσταται η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη χρηματοδότηση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωσύστημα», ενώ «οι τράπεζες αποκτούν τους αναγκαίους πόρους για την ομαλή λειτουργία τους υπέρ της πραγματικής οικονομίας».
www.kathimerini.gr

1 comment:

  1. επι τέλους τροφοδοτήθηκε με χρήμα το τραπεζιτικό μας σύστημα.Να δούμε πως θα το διαχειριστούν οι τραπεζίτες μας.Ελπίζω η κοινωνία που έχει την ανάγκη του να είναι και πρώτης προτεραιότητας μέλημα των ιθυνόντων τις τράπεζες.

    ReplyDelete