Wednesday, May 18, 2011


Σαμαράς: Δεν συναινώ στο λάθος .  EΘΝΟΣ

Την απάντηση του στις "άκομψες" πιέσεις για συναίνεση έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φορτώνει σε άλλον την αποτυχία του, τόνισε για να επισημάνει ότι έχει υποχρέωση να μην συναινεί στο λάθος21:23 18/5
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Την απάντηση του στις "άκομψες παρεμβάσεις" αξιωματούχων της ΕΕ για την επίτευξη συναίνεσης έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φορτώνει σε άλλον την αποτυχία του, τόνισε για να επισημάνει ότι έχει υποχρέωση η αντιπολίτευση να μην συναινεί στο λάθος.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σαμαράς: Δεν συναινώ στο λάθος
Αναφερόμενος στην πρόταση του κόμματος που παρουσίασε πριν λίγες μέρες στο Ζάππειο ΙΙ, ο κ.Σαμαράς είπε ότι ως υπεύθυνη αντιπολίτευση κατέθεσε μια πρόταση "ολοκληρωμένη, που δικαιούμαι να πω ότι ποτέ αντιπολίτευση δεν έχει, σε τέτοια λεπτομέρεια, παρουσιάσει στο παρελθόν".
Και στο σημείο αυτό, κατά την έναρξη της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο θέμα της συναίνεσης, λέγοντας ότι δεν αποτελεί υποχρέωση.
"Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φορτώνει σε άλλον την αποτυχία του. Διαφωνήσαμε με την κυβερνητική πολιτική από πέρσι. Προειδοποιήσαμε για την αποτυχία της. Και τώρα που αποδείχθηκε ότι η κριτική μας ήταν σωστή, τώρα που ομολογούν την αποτυχία αυτή όλο και περισσότεροι, τώρα θα πούμε «ναι» στην συνέχιση ενός λάθους; Έχω υποχρέωση, ως αντιπολίτευση, να συναινώ στο λάθος; Από πού κι ως πού;" άναρωτήθηκε ο αρχηγός της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: "Η Αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να συναινεί στα λάθη της κυβέρνησης όταν αυτή η τελευταία τα θαλασσώνει. Υπάρχει για να διατυπώνει εναλλακτικές λύσεις όταν η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο".

No comments:

Post a Comment