Saturday, May 21, 2011


Λέει «όχι» στις κυβερνήσεις συνεργασίας

Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, λέει ο Αντώνης Σαμαράς


Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει ότι δεν ζητά εκλογές, αλλά σημειώνει πως «είναι τόσο πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης που έρχεται η ώρα η ίδια η κοινωνία να της ζητήσει να φύγει»
Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει ότι δεν ζητά εκλογές, αλλά σημειώνει πως «είναι τόσο πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης που έρχεται η ώρα η ίδια η κοινωνία να της ζητήσει να φύγει»   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
  • 2
Αθήνα
Τη θέση ότι δεν θα υπερψηφίσει δεύτερο Μνημόνιο, αλλά ούτε και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, διατυπώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Δεν θα ψηφίσω καμία δέσμευση σε λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική» δηλώνει για το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τυχόν δεύτερο μνημόνιο, ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν έχουμε καμία αντίρρηση να αναλάβουμε δεσμεύσεις για να μειώσουμε το έλλειμμα και να ελέγξουμε το χρέος. Δεν διαφωνούμε στους στόχους της δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή που μας επέβαλλαν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι δεν θα ψηφίσει ούτε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «γιατί δεν περιλαμβάνει μέτρα ανάκαμψης» και προσθέτει οτι «περικοπές χωρίς ανάκαμψη προκαλούν χειρότερη ύφεση, περισσότερα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία».

Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει ότι κάποια μέτρα μείωσης της σπατάλης μπορεί να τα ψηφίσει η ΝΔ και σημειώνει στη συνέχεια: «Τα υπολογίσαμε σε 18,3 δισ. ευρώ για 4 χρόνια». Πιθανόν να ψηφίσει η ΝΔ και κάποιες αποκρατικοποιήσεις, προσθέτει και συμπληρώνει «θα δείξει. Πάντως, στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων οι θέσεις μας είναι πιο προχωρημένες από αυτές της κυβέρνησης».

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει αντίθετος με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, αν και παραδέχεται ότι ήταν λάθος «που βρεθήκαμε με τεράστιο δημόσιο τομέα» και υπογραμμίζει ότι «δεν σημαίνει ότι πετάμε έξω 200.000 κόσμο και λύνουμε το πρόβλημα».

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει τη διαφωνία του με την πώληση του 17% της ΔΕΗ και επαναφέρει την πρόταση του για τον τρόπο αποκρατικοποίησης της εταιρείας. Υποστηρίζει πως δεν είναι ανήθικη η πρόταση του για νομιμοποίηση αυθαιρέτων, όπως τον κατηγορούν ορισμένοι, αφού, όπως λέει, σήμερα δεν κατεδαφίζεται κανένα αυθαίρετο και διαιωνίζεται η κατάσταση. Προϋπόθεση είναι, όπως λέει, να τραβήξει η Πολιτεία «κόκκινη γραμμή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει ότι δεν ζητά εκλογές, αλλά σημειώνει πως «είναι τόσο πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης που έρχεται η ώρα η ίδια η κοινωνία να της ζητήσει να φύγει».

Τέλος, δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει και τάσσεται κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας.
Newsroom ΔΟΛ

No comments:

Post a Comment