Wednesday, July 17, 2013

KRITIK;H APO GAL;AZIOYS BOYLEYT;ES

Κριτική από γαλάζιους βουλευτές που θέλουν να πιάσουν στασίδι

Share
Και ξαφνικά επαναστάτησαν οι γόνοι των Αγίων Οικογενειών της Ελλάδας και ορισμένοι καλοβολεμένοι πολιτικοί της προηγούμενης περιόδου που ευεργετήθηκαν ουκ ολίγες φορές αναλαμβάνοντας υπουργικούς θώκους κι όχι μόνο.
Επαναστάτησαν κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, όχι ασκώντας κριτική αλλά επιδιώκοντας τη νεκρανάστασή τους ή θέλοντας να πιάσουν «στασίδι» στη νέα εποχή. Αυτήν που οι ίδιοι σχεδιάζουν χωρίς να ρωτήσουν ούτε τον Σαμαρά ούτε τους Έλληνες.
Οι τιμητές των πάντων που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν κάνει ούτε μια δουλειά στη ζωή τους και δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Κι όλοι αυτοί, αντί να καταθέσουν προτάσεις, φωνασκούν, δημιουργούν πρόβλημα, διαγκωνίζονται ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα.
Αίφνης ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο,  έκανε λόγο για «προχειροδουλειές» και «νομοσχέδιο γραμμένο στη λογική της κουρελούς, γεμάτο κενά και τρύπες», ενώ, όπως τόνισε, «θα έπρεπε να είναι απλό, κατανοητό και φιλικό προς τον πολίτη φορολογικό νομοσχέδιο, ώστε να τον έχουμε σύμμαχο στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής».
«Η φορολογική επαναστατική μεταρρύθμιση που αναμέναμε δεν ήρθε ποτέ», σημείωσε ο «γαλάζιος» βουλευτής ασκώντας κριτική στο οικονομικό επιτελείο για καθυστερήσεις στις εξαγγελθείσες εδώ και καιρό ριζικές αλλαγές στο προβληματικό φορολογικό πεδίο. Όπως είπε μάλιστα αναφερθείς στο πρόσφατο αλαλούμ σχετικά με το θέμα της κατάργησης ή μη των αποδείξεων, «φτάσαμε στην κωμική κατάσταση στο καταργώ – δεν καταργώ τις αποδείξεις σε διάστημα λίγων ημερών, ενώ τώρα δίνουμε ραντεβού για τον Σεπτέμβριο, όπως οι χειμερινοί κινηματογράφοι, για τη νέα ρύθμιση και αν».
Ο κ. Ψυχάρης αναφέρθηκε και στα θέματα της δημόσιας διοίκησης λέγοντας ότι «έχουν περάσει 3,5 χρόνια από το πρώτο μνημόνιο και τις υποσχέσεις που δόθηκαν στον ελληνικό λαό ότι θα υπάρχει αξιολόγηση στο δημόσιο ότι οι υπάλληλοι θα κρίνονται αξιοκρατικά και θα απομακρυνθούν τουλάχιστον οι επίορκοι». Και συμπλήρωσε: «Μέχρι πότε πιστεύετε ότι μπορούμε να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους, μέχρι πότε θα μιλάμε για μεταρρυθμίσεις οι οποίες όμως θα ζυγίζονται με μονάδα βάρους το πολιτικό κόστος;». Όπως είπε «το δημόσιο πρέπει να απαλλαγεί άμεσα από τους επίορκους υπαλλήλους που έχουν χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα μέχρι σήμερα, θεμιτά και αθέμιτα, για να παραμένουν στις θέσεις τους».
Κριτική χωρίς καμιά κατάθεση πρότασης, απλά και μόνο για να θυμίσει στον πρωθυπουργό ότι είναι εδώ κι ότι κακώς δεν υπουργοποιήθηκε. Προφανώς ο κ. Ψυχάρης πιστεύει ότι χάνει η Ελλάδα που στερείται των υπηρεσιών του. Είναι κάποιος άξιος μάνατζερ που διέπρεψε σε κάποιο κλάδο και μπορεί να προσφέρει με την εμπειρία του; Όχι βέβαια, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια όταν έχει από πίσω σου ολόκληρο ΔΟΛ που κάποτε ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις.
Αλλά και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, γόνος κι αυτή μεγάλης και αγίας οικογένειας, βάζει όλα τα μεγάλα μέσα και τις γνωριμίες της στα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να δείξει ότι είναι πολιτικά «ζωντανή». Και το κάνει για δύο λόγους. Προφανώς πιστεύει ότι η ιστορία της χρωστάει και μπορεί να πάρει πάλι το κόμμα ή γιατί πλησιάζει η απόφαση για την επιλογή Επιτρόπου στην ΕΕ. Σε ένα χρόνο η θητεία της Μ. Δαμανάκη τελειώνει και κάποιος πρέπει να την αντικαταστήσει.
Άρα η Ντόρα δηλώνει παρούσα κι εφόσον δεν υπάρξουν εξελίξεις θα παίξει το όνομά της. Εδώ πήγε ο Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα δε θα πάει η Ντόρα στις Βρυξέλλες;
Στα κάγκελα και ο Νικήτας Κακλαμάνης γιατί δεν υπήρχαν υπουργοί να του απαντήσουν. Πράγματι πολλές φορές δεν πηγαίνουν υπουργοί για να απαντήσουν σε ερωτήσεις, όμως, αυτό δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Σίγουρα το έχει κάνει και ο κ. Κακλαμάνης ως υπουργός. Επομένως άλλη είναι η αιτία της έκρηξής του. Όπως π.χ. ότι το 2014 θα έχουμε εκλογές στους δήμους και ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει ήδη αυτοπροταθεί για την Αθήνα. Θέλει να πάρει τη ρεβάνς από τον Καμίνη, άσχετα αν ο κόσμος τον αποδοκίμασε πριν τρία χρόνια και έδωσε τη δημαρχεία στον άγνωστο, άγευστο, άχρωμο Καμίνη.
Όμως, ο κ. Κακλαμάνης βαράει συνεχώς την κυβέρνηση εδώ και λίγο καιρό, δημιουργώντας αλγεινή εντύπωση στη ΝΔ. Δεν του αρέσει η εικόνα της κυβέρνησης, του πρώην υπουργού, όμως, όταν είχε υπουργική θέση δεν ασκούσε κριτική για την κυβέρνηση της οποίας ήταν μέλος. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Οι προσπάθειες υπονόμευσης της κυβέρνησης Σαμαρά θα συνεχιστούν, όμως, κάποτε πρέπει να καταλάβουν όλοι εκείνοι οι νεόκοποι και οι παλιές καραβάνες, ότι έτσι στρώνουν το χαλί στον Τσίπρα. Ας στρωθούν λοιπόν στη δουλειά για να γίνει καλύτερη η κυβέρνηση κι ας αφήσουν τις κορώνες.
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.    ANTINEWS

No comments:

Post a Comment