Sunday, July 7, 2013

νησιδα σταθερ΄πτητος.....

Σαμαράς: Νησίδα σταθερότητας σήμερα η Ελλάδα

«Είμαστε σε σύγκρουση με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ.

Διαφημίσεις GoogleRogers Home MonitoringCall for a Free Home Assessment. More Than a Home Security System.www.rogers.com/smarthomeKolo Photo Art & DesignHigh End Albums, Photobooks & More. $100 Orders Ship Free. Shop Today!www.kolo.com
Νησίδα σταθερότητας χαρακτήρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, αντιπαραβάλλοντας τη σημερινή εικόνα της χώρας με αυτή πριν ένα χρόνο.

«Γυρίστε και κοιτάξτε τι γίνεται στη χώρα μας πριν ένα χρόνο η Ελλάδα ήταν η μοναδική πηγή αστάθειας στην περιοχή μας και την Ευρώπη ολόκληρη. Σήμερα είναι η ακριβώς αντίστροφη εικόνα. Γύρω μας τα πάντα ανατρέπονται, και μέσα σε όλα αυτά η Ελλάδα, με όλα τα προβλήματά της, μοιάζει σαν μοναδική νησίδα σταθερότητας σε μια περιοχή που ταλανίζεται» τόνισε.

«Φέρνουμε σε δεινή θέση του αντιπάλους μας που στερεύουν από επιχειρήματα και ψαρεύουν σε θάλασσες φανατισμού. Εμείς προχωρούμε και αφήνουμε τους ακραίους στη μιζέρια τους. Η μεγάλη μας παράταξη όχι μόνον άντεξε σε μια περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα αλλά συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις» τόνισε.

«Είμαστε σε σύγκρουση με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Μέχρι πριν δυο χρόνια κανείς δεν τολμούσε να μιλά για λαθρομετανάστευση και σήμερα έχουμε σταματήσει την εισροή τους, καθαρίζουμε τις γειτονιές που ασφυκτιούσαν, με σεβασμό στην ανθρωπιά και στο νόμο, το αίσθημα ασφάλειας κερδίζει έδαφος μέρα με τη μέρα. Κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει τα κάστρα των βολεμένων κανείς δεν τολμούσε να σπάσει αβγά. Όταν λέμε για μεταρρυθμίσεις στη ΝΔ το εννοούμε» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.
 Καθαρίζουμε τις γειτονιές που ασφυκτιούσαν, με σεβασμό στην ανθρωπιά και στο νόμο, το αίσθημα ασφάλειας κερδίζει έδαφος μέρα με τη μέρα

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κυβερνητικός στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων, καθώς δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές θέσεις εργασίας. «Αντίπαλοι μας είναι όσοι καταλαμβάνουν εργοστάσια και μετά κλαινε για την ανεργία» σημείωσε.

Διευκρίνισε δε, ότι με το ΠΑΣΟΚ χωρίζουν παρά πολλά τη ΝΔ, αλλά τα δυο κόμματα ενώνει μια κοινή δέσμευση να βγει η πατρίδα από την κρίση. «Μεγάλος στόχος μας να βγει η χώρα από την κρίση. Πρώτα θα σώσουμε την πατρίδα, γιατί αλλιώς θα είμαστε ανάξιοι της χώρας και της ιστορίας της. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να μιλάμε για 30 - 40 χρόνια πριν... Χαίρονται αυτοί που έβλαψαν τη χώρα παλιά και τώρα ακόμη περισσότερο κι ας μην κυβέρνησαν ποτέ» σημείωσε.

«Ούτε το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στη ΝΔ ούτε η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ έχουμε διαφορές αλλά ιεραρχούμε τις ανάγκες μας» ξεκαθάρισε ο κ. Σαμαράς.

Για τον καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο τόνισε ότι δεν έγινε Έλληνας στα χαρτιά, το πάλεψε, πήγε σχολείο, έμαθε ελληνικά καλύτερα από πολλούς, πήρε παιδεία ελληνική καλύτερη από πολλούς βαπτίστηκε Ορθόδοξος, πήγε στο NBA και εκεί θυμάται ότι είναι Έλληνας, «Το επέλεξε ο ίδιος είναι να είναι δικός μας, παιδί της ημετέρας παιδείας, έτσι τους θέλουμε, Έλληνες στην ψυχή και στην παιδεία και όχι στα χαρτιά. Νεοναζί και κήρυκες του μίσους εκείνοι που τον βρίζουν. Είναι πολύ πιο Έλληνας από αυτούς που καινε τη σημαία» σημείωσε.

Mετά το πέρας της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου ακολουθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της ΝΔ στην οποία μοναδικός υποψήφιος είναι ο τέως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Για σχέση «συναντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης» με τον Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- «σηκώνουμε ένα τεράστιο βάρος».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/236968/samaras-nisida-statherotitas-simera-i-ellada-d/#ixzz2YLnVnAxu
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

No comments:

Post a Comment