Tuesday, July 30, 2013

κοινωνία

Καψής: Πιο λιτή και πιο αποδοτική η νέα ΕΡΤ

Καψής: Πιο λιτή και πιο αποδοτική η νέα ΕΡΤ
«Το ζητούμενο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν είναι απαραιτήτως τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, αλλά το πρόγραμμά της να φτάνει σε ευρείες ομάδες του πληθυσμού», εξήγησε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.
Σύμφωνα με τον κ. Καψής, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η καινούργια ΕΡΤ δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι στον δημόσιο τομέα μπορούμε να προσφέρουμε έργο προς την κοινωνία με πιο λιτό και αποδοτικό τρόπο, αξιοποιώντας καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα, που έχουμε στη διάθεσή μας. Αν το καταφέρουμε, αυτή θα είναι η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση στην πράξη και θα έχει ευρύτερη σημασία».
«Έως το τέλος του Αυγούστου ο μεταβατικός φορέας θα εκπέμψει ένα αρκετά ικανοποιητικό πρόγραμμα, που σίγουρα θα ικανοποιεί τις προδιαγραφές που έθεσε το ΣτΕ», επισήμανε και αναφέρθηκε στο έντονο επεισόδιο που σημειώθηκε τη Δευτέρα στις κεραίες του Υμηττού: «Ήταν μια κίνηση απελπισίας της ΠΟΣΠΕΡΤ ενόψει και του συνεδρίου της και επειδή η άρνηση της να πάρει μέρος στις διαδικασίες για τον μεταβατικό φορέα την έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.  Έχουμε πει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για αστυνομική επέμβαση και πιστεύω πως οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν και οι ίδιοι το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν βρεθεί. Αυτό που υπάρχει, είναι ότι δεν θα μπουν τα ΜΑΤ και περιμένουμε να καταλάβουν το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν οδηγηθεί και έχουν οδηγήσει και τους εργαζόμενους».
«Η προκήρυξη για τις υπόλοιπες 1.400 θέσεις εργασίας για τον μεταβατικό φορέα είναι θέμα λίγων ημερών, αλλά οι προσλήψεις αυτών θα γίνουν εφόσον υπάρχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Ίσως υπάρχουν κάποιες ειδικότητες που θα χρειαστεί να τις πάρουμε αργότερα με σύμβαση έργου, πχ. για συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως το Champions League. Αυτά θα τα δει ο διαχειριστής. Ελπίζω ότι μέσα στο 2013 θα έχουμε τη νέα Ραδιοτηλεόραση», είπε σχετικά με την πλήρωση των υπόλοιπων θέσεων στον μεταβατικό φορέα.
«Νομίζω ότι είναι σχετικά εύκολο τώρα, που θα μπούμε στις εγκαταστάσεις στην Κατεχάκη, να ξεκινήσει και το ραδιόφωνο να εκπέμπει», τόνισε ο υφυπουργός και μίλησε για την πρώην ΕΡΤ: «Τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ ήταν πολύ καλύτερα από τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια. Όμως, η δημόσια τηλεόραση δεν είναι μόνο δελτία ειδήσεων. Ούτε να κάνει εκπομπές που να καλεί κόσμο και να ανταλλάσσουν απόψεις, έστω και με πιο ήπιο τρόπο, χωρίς να δίνουν έμφαση στον εντυπωσιασμό. Η δημόσια τηλεόραση είναι πολύ περισσότερα πράγματα. Είναι σωστές δημοσιογραφικές έρευνες, είναι σωστά ντοκιμαντέρ. Σε αυτόν τον τομέα υπήρχαν πολλά προβλήματα».
«Ο ρόλος της  δημόσιας τηλεόρασης στην πολιτική ζωή είναι σοβαρός», είπε εν συνεχεία ο κ. Καψής. «Και αυτό γιατί έχουμε ανάγκη ενός πολιτικού λόγου, που δεν θα στέκεται μόνο στον εντυπωσιασμό, αλλά θα μπορεί να παρουσιάζει και να αναλύει τα προβλήματα πολύ πιο ψύχραιμα και μέσα από μία πιο ολοκληρωμένη σκοπιά. Άρα θεωρώ ότι όχι μόνο στις εκλογές, αλλά γενικότερα έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή από μία δημόσια τηλεόραση. Δυστυχώς, ο τρόπος που γίνεται ο διάλογος μέσα από τα μέσα ενημέρωσης, πολλές φορές είναι εξαιρετικά απλουστευτικός και μονοδιάστατος μέσα από την οπτική είτε της πολιτικής, είτε της συνδικαλιστικής αντιπαράθεσης και η έννοια του δημοσίου συμφέροντος, που αυτό πρέπει να υπηρετεί μια δημόσια τηλεόραση, μπαίνει πολύ λιγότερο. Αυτό, αν δεν το συνειδητοποιήσουμε ως κοινωνία, θα έχουμε πρόβλημα», κατέληξε χαρακτηριστικά.  attiki press .gr

No comments:

Post a Comment