Sunday, May 19, 2013


Α. Τσίπρας προς συνιστώσες: "Διαλυθείτε ησύχως"

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:47

Πιστεύει σε ένα κόμμα, με τάσεις μεν χωρίς μηχανισμούς δε ο Αλέξης Τσίπρας παρακινώντας  ουσιαστικά τις Συνιστώσες, να …διαλυθούν ησύχως. Όπερ δεν φαίνεται πολύ πιθανό, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις του Μανώλη Γλέζου.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, επιμένει.  Οι συνιστώσες, είπε, ή θα αυτοδιαλυθούν ή θα μετεξελιχθούν σε τάσεις ή θα έχουν θέση παρατηρητή στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό υποστήριξε στη σύντομη παρέμβασή του, λίγη ώρα πριν να ανοίξουν οι κάλπες της Κεντρικής Επιτροπής.
Τόνισε ωστόσο ότι με την απόφαση για το θέμα της ξεχωριστής λίστας και των συνιστωσών, επιφορτίζεται το ίδιο το Συνέδριο, παρακινώντας τις οργανώσεις να λειτουργήσουν  για συναινετική διαδικασία κατά τον προσυνεδριακές διαδικασίες.
Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής, τον προσυνεδριακό διάλογο, τον κανονισμό των προσυνεδριακών διαδικασιών και το Σχέδιο Καταστατικού, αναμένονται το βράδυ της Κυριακής.
Αντίδραση Μ. Γλέζου
Η αντίδραση του Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου πάντως στις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα, ήταν οργίλη.
«Η ενέργεια αυτή είναι και άτοπη και από πλευράς τύπου και ουσίας. Ως προς τον τύπο γιατί έγινε χωρίς καμία έγκριση από συλλογικά όργανα κι ενώ εκκρεμούν οι συνεδριάσεις, κι ως προς την ουσία γιατί προβάλλονται θέσεις που απειλούν με επικίνδυνες εντάσεις και προβλήματα στο εσωτερικό του εγχειρήματος και προκαταβάλουν εξελίξεις» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον κ. Γλέζο και φέρει την υπογραφή των Γ. Θεωνά (ΚΕΔΑ), Στ. Καράμπελα (ΕΔΗΚ), Π. Μαντά (ΔΗΚΚΙ) και Π. Σχίζα (Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά).
Οι συνυπογράφοντες την ανακοίνωση μάλιστα, ζητούν την «απόρριψη των απαράδεκτων απόψεων που επιβάλλονται άνωθεν» αντιπροτείνοντας να τηρηθεί ό,τι ισχύει χονδρικώς και σήμερα: Διαφορετικές λίστες, απλή αναλογική στην εκλογή των οργάνων και κάθε συνιστώσα να μετέχει στο κόμμα σε μεικτό σχήμα.
Η Αριστερή Πλατφόρμα
Με δικές της θέσεις  για το ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε πάντως στην Κ.Ε η  η «Αριστερή Πλατφόρμα» . Στο κείμενο συμπυκνώνονται ουσιαστικά οι διαφωνίες του αριστερού Ρεύματος, με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη στην πορεία που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» διακατέχεται από μια μείζονα ανησυχία, το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που θα αποξενωθεί από τα κοινωνικά στρώματα που το στηρίζουν, όπως συνέβη σχεδόν με όλα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης και για τον λόγο αυτό, το κείμενο, τονίζει την ανάγκη να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης ώστε να καταπολεμηθεί κάθε τάση αναδίπλωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό κείμενο.


Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Post a Comment