Friday, May 24, 2013

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣΆλλαξε γνώμη ο Νταβούτογλου
24/05/2013

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Νταβούτογλου στα Κατεχόμενα που είχε προγραμματιστεί γι’ αυτό το σαββατοκύριακο. 

Αυτό ανακοίνωσε ο Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος επίσης αποκάλυψε πως το δείπνο του με τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί στις 30 και όχι στις 29 Μαΐου. 

Στο δείπνο θα είναι παρών και ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος τον τελευταίο καιρό δέχεται τα πυρά της Λευκωσίας, λόγω της σπουδής που επιδεικνύει για επίλυση του Κυπριακού μέσα στην κρίση. 
  
Για το δείπνο με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Ντερβίς Έρογλου επεσήμανε ότι «ασφαλώς δεν θα λύσουμε το Κυπριακό εκείνη τη μέρα, ωστόσο θα συζητήσουμε για το πότε θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και θα ανταλλάξουμε απόψεις για ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό».

Σε ό,τι αφορά την κρίση στα Κατεχόμενα που οδηγεί σε πρόωρες «εκλογές», ο Ντερβίς Έρογλου αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από τους αντάρτες «βουλευτές» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας. 

«Έγραψαν ότι έκανε πραξικόπημα το προεδρικό. Εγώ ποτέ δεν έκανα πραξικόπημα στη ζωή μου», δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Έρογλου ημείωσε επίσης ότι δεν βρίσκεται σε διαμάχη με το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι δεν βρίσκεται σε διαμάχη ούτε και με τον «πρωθυπουργό» Ιρσέν Κιουτσιούκ και πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ο Ιρσέν Κιουτσιούκ τον πολεμά.www.elzoni.gr

No comments:

Post a Comment