Wednesday, May 1, 2013


ΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ

ΝΔ: Είτε δέχεστε τις θέσεις Λαφαζάνη για το ευρώ είτε τον διαγράφετε

Νέα επιθετική ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία καυτηριάζοντας τις διαφορετικές θέσεις που παίρνουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

ΝΔ: Είτε δέχεστε τις θέσεις Λαφαζάνη για το ευρώ είτε τον διαγράφετε
Το μεσημέρι της Τετάρτης από τη Συγγρού δόθηκε νέα ανακοίνωση στη δημοσιότητα, η οποία ζητάει από την Κουμουνδούρου να πάρει σαφή θέση για το θέμα και να ξεκαθαρίσει τη σχέση του κόμματος με τα στελέχη που διατυπώνουν διαφορετικές θέσεις δημοσίως.
Με μία, άλλα αντ' άλλων, δήλωση ο κ. Σκουρλέτης, επιχειρεί ανεπιτυχώς, να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ... Επιτέλους, ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο και ας απαντήσει ξεκάθαρα! Θα διαγράψει τον κ. Λαφαζάνη ή αποδέχεται τη θέση του για έξοδο από το Ευρώ;
Είχε προηγηθεί δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με τις διεργασίες στο ΑΚΕΛ στην Κύπρο, στην οποία περιλαμβανόταν και σαφής αναφορά στην επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες του κυπριακού λαού και του ΑΚΕΛ ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων, που εξαθλιώνουν τους λαούς και αποδομούν την Ευρώπη.
Κατανοώντας τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και τα κοινά προβλήματα του ελληνικού και του κυπριακού λαού, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και απόλυτο σεβασμό, το διάλογο που αναπτύσσεται εντός του ΑΚΕΛ για τα ζητήματα της ευρωζώνης.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι κοινοί αγώνες των ευρωπαϊκών λαών, η συμμαχία των χωρών του Νότου, αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη και τη διεκδίκηση μιας κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίση, εντός της ευρωζώνης, χωρίς μνημόνια και τρόικα, σε μια Ευρώπη δημοκρατίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.
Οι τοποθετήσεις που δημοσιεύτηκαν το προηγούμενο 24ωρο τόσο από τον κ.Λαφαζάνη όσο και από άλλα στελέχη, είχαν προκαλέσει από νωρίς την πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που τόνιζε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είτε φοβάται απώλεια ψηφοφόρων, είτε είναι ανίσχυρη έναντι συνιστωσών που έχουν διαφορετική άποψη.
Ο κ. Λαφαζάνης αδειάζει ευθέως τον κ. Τσίπρα, ακυρώνοντας τον πυρήνα της επιχειρηματολογίας του, την ώρα που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακολουθεί αμήχανος.
Η χθεσινή διαπίστωση Λαφαζάνη, μέσω της ιστοσελίδας του, ότι «δεν μπορεί να υπάρξει δανειακή σύμβαση με την τρόικα, χωρίς να συνοδεύεται με Μνημόνιο» και ότι «δανειακή σύμβαση με την τρόικα, χωρίς μνημόνιο, αποτελεί αυταπάτη!», εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα, που ισχυρίζεται ότι «θα ακυρώσει το Μνημόνιο με ένα Νόμο, παραμένοντας στο Ευρώ, διαπραγματευόμενος τη δανειακή σύμβαση».
Ο Γιάννης Τόλιος, μάλιστα, (συνεργάτης του κ. Τσίπρα, του κ. Λαφαζάνη ή του κ. Αλαβάνου;), δηλώνει σήμερα ότι «πρέπει να ζητήσουμε συντεταγμένη αποδέσμευση από την Ευρωζώνη» και ότι «πρέπει να φύγουμε από το Ευρώ».
Η ένοχη σιωπή του κ. Τσίπρα, σημαίνει δύο πράγματα:
Είτε ότι αποδέχεται σιωπηλά τις θέσεις του κ. Λαφαζάνη για έξοδο από την Ευρωζώνη, φοβούμενος την πολιτική λεηλασία του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα του κ. Αλαβάνου,
Είτε ότι είναι εξαιρετικά αδύναμος ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν μπορεί όχι να διαγράψει, αλλά ούτε καν να αντικρούσει όλους όσοι αδειάζουν τον ίδιο και τις απόψεις του!    ΕΘΝΟΣ

No comments:

Post a Comment