Monday, January 14, 2013


Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

«Σφαίρες κατά του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα»

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της σημερινής ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Λ.Συγγρού.

«Σφαίρες κατά του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα»
Το βρετανικό δίκτυο BBC κάνει λόγο για «σφαίρες στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα», τονίζοντας ότι μία από αυτές βρέθηκε μέσα στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Το BBC μνημονεύει και τις προηγούμενες επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων και γραφεία κομμάτων.
«Ολες οι επιθέσεις σημειώθηκαν στον απόηχο της εισβολής της αστυνομίας μερικές μέρες νωρίτερα σε μία μεγάλη κατάληψη, συλλαμβάνοντας αναρχικούς, ενώ κατέσχεσαν βόμβες μολότοφ και άλλα υλικά», σχολιάζει ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν.
Το πρακτορείο Reuters τονίζει ότι άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας μικρές ζημιές στο κτήριο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
Το πρακτορείο παραθέτει δηλώσεις αξιωματούχων που έκαναν λόγο για συμβολική επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ και αυτό με τη σειρά του αναφέρει ότι το σημερινό «χτύπημα» ακολούθησε μία σειρά επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων και πολιτικών γραφείων.
Αγνωστοι ένοπλοι «γάζωσαν» τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, χτυπώντας μάλιστα γραφείο που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε το Associated Press.
Το ΑΡ επισημαίνει ότι «καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε εν μέσω ενός κύματος πολιτικά υποκινούμενης βίας από αναρχικές και ακροαριστερές ομάδες».
Με αφορμή την επίθεση στο γραφείο του πρωθυπουργού, η γαλλική Le Monde, θυμίζει ότι είχαν προηγηθεί επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ και σε σπίτια δημοσιογράφων, κάτι που όπως αναφέρει η εφημερίδα, μοιάζει να συνδέεται με τις πρόσφατες επιχειρήσεις της αστυνομίας για την απομάκρυνση των καταληψιών από δημόσια κτήρια, κάτι που προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην επίθεση αναφέρεται το ιταλικό δίκτυο RaiNews24, σημειώνοντας πως σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, «στόχος ήταν το γραφείο του πρωθυπουργού», ενώ γίνεται αναφορά και στην δήλωση του Σ. Κεδίκογλου, περί «διάχυσης του φόβου» στην ελληνική κοινωνία.
Την δήλωση αυτή μεταδίδει και το γαλλικό 20minutes.fr, αναφέροντας ότι την ώρα των πυροβολισμών το κτήριο ήταν άδειο.

Η είδηση μεταδίδεται επίσης από το αμερικανικό Fox News, με την σημείωση ότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.
Με τίτλο «Επίθεση στο γραφείο του Έλληνα αρχηγού» η Wall Street Journal αναφέρει ότι άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση τονίζει ότι η επίθεση σημειώθηκε μετά τις επιχειρήσεις των ελληνικών αρχών ενάντια στους «αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς», ενώ αναφέρεται και στην απομάκρυνση των καταληψιών της «Βίλας Αμαλίας».
Παράλληλα, καταλήγει ότι η σημερινή επίθεση ξυπνά μνήμες τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως αυτή του 2009 σε αστυνομικό τμήμα (σσ. της Αγίας Παρασκευής από τα «ΟΠΛΑ») και κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας το 2007, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας».                   Eθνος

No comments:

Post a Comment