Thursday, February 24, 2011

Πριγκιπική επίσκεψη στην Κέρκυρα

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 22 Φεβρουαρίου 2011
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Θεματική κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Κέρκυρα θα περάσουν το μήνα του μέλιτος ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ και η μέλλουσα σύζυγός του Κέϊτ!
Όπως αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, το ζευγάρι θα παντρευτεί στις 29 Απριλίου και θα περάσει τις πρώτες ημέρες του έγγαμου βίου του στο νησί των Φαιάκων.
Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι η αγάπη του Καρόλου (είναι ο πατέρας του γαμπρού) για την Ελλάδα είναι γνωστή, αφού έχει ελληνικές ρίζες από τον πατέρα του Φίλιππο, που γεννήθηκε στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας.
Γίνεται ευκόλως αντιληπτό, ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφήμιση για την Κέρκυρα, η οποία θα στρέψει επάνω της τα βλέμματα όλου του κόσμου, αφού ο πριγκηπικός γάμος έχει “μαγνητίσει” το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων.
Αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο το εάν το πριγκηπικό ζεύγος θα επισκεφθεί και τ΄ άλλα νησιά του Ιονίου (Ζάκυνθος, Λευκάδα και Κεφαλλονιά). Παρόλα αυτά, το Ιόνιο πέλαγος θα συγκεντρώσει αρκετά τουριστικά σκάφη, αφού οι κάτοχοί τους θα επιδιώξουν να δουν από κοντά το ζευγάρι. Καλύτερη διαφήμιση, λοιπόν, για τα Ιόνια Νησιά, δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι το ζευγάρι θα φτάσει στο νησί με τη θαλαμηγό τους, θα επισκεφτούν τα ιστορικά μνημεία της Κέρκυρας και τα πανέμορφα σοκάκια της.
Ο γάμος θα γίνει στο Λονδίνο με κουμπάρους τον Πρίγκηπα Χάρη και την αδελφή της νύφης Φίλιππα. Καλεσμένοι θα είναι 40 εκπρόσωποι Βασιλικών οικογενειών και αρκετοί καλλιτέχνες, όπως είναι ο Έλτον Τζον.
Στη γαμήλια τελετή θα παραβρεθούν συνολικά 1.900 καλεσμένοι, εκ των οποίων 600 θα είναι προσκεκλημένοι στο μεσημεριανό γεύμα του Μπάνγκιχαμ και 300 στο δείπνο που θα ακολουθήσει.
Να προστεθεί ότι το ζεύγος θα διαμείνει στη θαλαμηγό του και δεν θα καταλύσει σε κάποιο ξενοδοχείο της περιοχής.
Λίγα λόγια για το Μον Ρεπό
Το Μον Ρεπό έχει έκταση 258 στρέμματα και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του λόφου της Ανάληψης, όπου βρισκόταν η Παλαιόπολη, η αρχαία δηλαδή πόλη της Κέρκυρας.
Στο κέντρο σχεδόν του κτήματος βρίσκεται το επιβλητικό παλάτι, που έχτισε το 1824 ο Άγγλος Αρμοστής, Φρεντερίκ Άνταμ, για θερινή κατοικία του.
Μετά την Ένωση των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα, το Μον Ρεπό, παραχωρήθηκε από το Δήμο στο Βασιλιά Γεώργιο Α΄, με σκοπό να αποτελέσει τη θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας.
Μετά την κατάργηση της μοναρχίας, το κτήμα του Μον Ρεπό, πέρασε, μετά από δικαστικές περιπέτειες, στην ιδιοκτησία του Δήμου Κερκυραίων και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.
Τέλος, στο κτήμα εκτός από το παλάτι, βρίσκονται και τα ερείπια σημαντικών αρχαιοτήτων, όπως είναι τα ερείπια της πεντάκλιτης βασιλικής της Αγίας Κέρκυρας, που χρονολογούνται από τις αρχές του 5ου αιώνα.

1 comment:

  1. καλώς να ελθουν στο νησί ,άλλωστε ελκουν ρίζες από δώ.Μια βόλτα στο Ιόνιο θα ήταν επωφελής για το ζεύγος.

    ReplyDelete