Sunday, January 9, 2011

Δ. Δρούτσας: Κανένα περιθώριο για μεσοβέζικες λύσεις

NAFTEMPORIKI.GR Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011 11:34

Την ανάγκη να μπει τέλος στα προνόμια ορισμένων προκειμένου να δεχθεί η ελληνική κοινωνία τις θυσίες που της ζητούνται, υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, φέρνοντας ως παράδειγμα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής, τονίζει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για «μεσοβέζικες» λύσεις και ακόμα λιγότερο για φόβο πολιτικού κόστους: «Όποιος σκέφεται έτσι, όποιος σήμερα εργάζεται για το πολιτικό μέλλον ή τις φιλοδοξίες του, βρίσκεται σε λάθος θέση. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Απαιτούνται καθαρές λύσεις, υπευθυνότητα και δικαιοσύνη, χωρίς "προβοκάτσιες"».

Ο κ. Δρούτσας τονίζει ότι πρέπει να μπει τέλος στο θέμα των προνομίων κάποιων, «τα οποία είναι ακόμη και σήμερα πολλά και προκλητικά».

Αν και αναγνωρίζει τις δύσκολες συνθήκες, εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η χώρα θα τα καταφέρει. «Και ελπίδα υπάρχει, και η επόμενη δόση του δανείου θα δοθεί, και από το Μνημόνιο θα βγούμε, όπως προβλέπεται από το χρονοδιάγραμμα» σημειώνει.

Αποκλείει, τέλος, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας πως «όποιος διακινεί τέτοια σενάρια, το κάνει για μικροκομματικούς ή προσωπικούς λόγους και βλάπτει τη χώρα».

ΠΗγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment