Tuesday, April 10, 2012

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛΟΥΡΣΟΥΛΑ ΝΤΕΡ ΛΑΪΝΕΝ: ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
Ανοιχτή πρόσκληση σε ανέργους από τον ευρωπαϊκό Νότο με ειδίκευση σε… ουκ ολίγους τομείς να αναζητήσουν εργασία στη Γερμανία απευθύνει η «σούπερ μαμά» της γερμανικής πολιτικής, η εξαιρετικά δημοφιλής Υπουργός Εργασίας, Ούρσουλα φορ ντερ Λάινεν. Η κ. ντερ Λάινεν, κατά πολλούς η επικρατέστερη για να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, απευθύνεται ιδίως σε Έλληνες, Ισπανούς και Πορτογάλους. 

Το σκεπτικό της… γαλαζοαίματης Υπουργού Εργασίας – είναι απόγονος βαρόνου και από οικογένεια με μακρά πολιτική παράδοση – είναι απλό: τόσο η Γερμανία, η οποία σήμερα δύναται να προσφέρει περί το ένα εκατομμύριο (!) θέσεις εργασίας, όσο και οι άνεργοι των χωρών που πλήττονται τα μέγιστα από την κρίση χρέους, πρόκειται να επωφεληθούν ιδιαίτερα, εάν αναζητήσουν την τύχη τους σε κάποιον από τους τομείς απασχόλησης που χρήζουν ειδικευμένων νέων εργαζομένων. 

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη ζήτηση για εργατικό δυναμικό εντοπίζεται στο χώρο των πωλήσεων και των υπηρεσιών παροχής υπηρεσιών, καθώς και σε τεχνίτες με υψηλή ειδίκευση, όπως οδηγοί λεωφορείων και φορτηγών, μονταδόροι, χειριστές τόρνου, αυτοματιστές, συναρμολογητές αυτοκινήτων και μεταλλουργοί – ενώ περιζήτητοι εμφανίζονται και ιατροί αρκετών ειδικοτήτων, όπως παιδίατροι ή οδοντίατροι. 

Μάλιστα, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει περισσότερες και ειδικότερες πληροφορίες, επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα της  EURES, η οποία παρέχει αναλυτικά στοιχεία για την απασχόληση στην Ευρώπη – ήδη, περί τις 11.200 θέσεις εργασίας είναι κενές και… αναμένουν τα βιογραφικά των εργαζομένων. 

Ωστόσο, το θετικό είναι ότι η ίδια η Γερμανίδα Υπ. Εργασίας, μέσω δημόσιας τοποθέτησής της στη  Deutsche Welle, καλεί τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επιδιώξουν την πρόσληψη υποψηφίων από τις χώρες του Νότου, δηλαδή την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία. 

Να σημειωθεί ότι η 54χρονη  Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊνεν – γνωστή και ως «σούπερ μαμά», καθώς είναι μητέρα επτά (!) παιδιών - δεν είναι ένα… τυχαίο πρόσωπο: θεωρείται μία από τις πλέον δημοφιλείς πολιτικούς της χώρας, καθώς έχει αφήσει έντονα το στίγμα της στο γερμανικό Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων, όπου και διέπρεψε με το θετικό της έργο, ιδίως στον κρίσιμο τομέα της ανακούφισης  των εργαζόμενων γονέων. 

Η ίδια είναι απόγονος… βαρόνου και η οικογένειά της διατηρεί μεγάλη παράδοση στην πολιτική ζωή, ενώ πολλοί είναι αυτοί που προεξοφλούν ότι πρόκειται, για την καλύτερη δυνατή υποψήφια διάδοχο της Μέρκελ, ως επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των οποίων σήμερα είναι αντιπρόεδρος.  

Μάλιστα, χαρακτηριστικό της υψηλής πολιτικής της διαίσθησης είναι το γεγονός ότι έχει φροντίσει εγκαίρως να κρατήσει αποστάσεις από… αρκετές από τις επιλογές της σημερινής Καγκελαρίου…  
 

No comments:

Post a Comment