Tuesday, April 10, 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝΟ «ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΣ» ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
10/04/2012
Στο πλαίσιο των κεντρικών αξόνων πολιτικής για την προώθηση της απασχόλησης των νέων στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, την αποκεντρωμένη πολιτική για τη νεολαία και τις οριζόντιες συνεργασίες σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς υλοποιεί πρόγραμμα με την ονομασία «Τριπτόλεμος» για νέους έως 40 ετών.

Η πρωτοβουλία έχει σαν στόχο να παρουσιάσει σε νέους και νέες, με διαφορετικές γνώσεις, εμπειρίες, δεξιότητες και ενδιαφέροντα, τις βασικές προϋποθέσεις αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερώσει και να προβληματίσει τους νέους που σκέπτονται να εγκατασταθούν στην περιφέρεια και να απασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, μέσω ενημερωτικών κύκλων και βραχυχρόνιων σεμιναρίων εκπαίδευσης.

Το επίπεδο γνώσεων, το αντικείμενο απασχόλησης και η εμπειρία ή μη στον αγροτικό τομέα παραγωγής δεν θα αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των νέων εκείνων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η υλοποίηση του θα ολοκληρωθεί σε δυο φάσεις.

Κατά την πρώτη φάση, πραγματοποιούνται κύκλοι ενημέρωσης, διάρκειας δύο (2) ημερών, για τις προοπτικές απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα.

Στην παρούσα δεύτερη φάση, η Γενική Γραμματεία προκηρύσσει με ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση σεμιναρίων βραχείας εκπαίδευσης, διάρκειας πενήντα ωρών, στον πρωτογενή τομέα.

Τα σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Τριπτόλεμος», θα υλοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα, από 1/06/2012 έως 16/12/2012. 

Τα σεμινάρια θα γίνονται μέχρι τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 17:00 έως 21:00 και Σάββατο, πρωί ή απόγευμα, ώρες 10:00 έως 14:00 ή ώρες 17:00 έως 21:00). 

Ο συνολικός αριθμός των νέων που θα ενταχθούν στα εν λόγω σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης ανέρχεται στα 400 (τετρακόσια) άτομα, τα οποία θα κατανεμηθούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα και στο Ηράκλειο Κρήτης.
 

No comments:

Post a Comment