Thursday, April 5, 2012

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΘάνατος στο Σύνταγμα
05/04/2012
Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στην πλατεία Συντάγματος.

Η αυτοκτονία έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες που ανακοινώνονται «στα ψιλά» ή δεν ανακοινώνονται καθόλου, αλλά αυτή τη φορά το θέμα έλαβε δημοσιότητα λόγω του τόπου που ο απελπισμένος συνέλληνας επέλεξε για να βάλει τέλος στη ζωή του.

Μια αυτοκτονία στο Σύνταγμα, στον χώρο μπροστά από το κοινοβούλιο δεν είναι συνηθισμένη υπόθεση, αλλά είναι προφανές πως ο άνθρωπος αυτός θέλησε να στείλει το μήνυμα με τον ίδιο του τον θάνατο.

Λίγες ημέρες πριν από την Εβδομάδα των Παθών, ο ηλικιωμένος κατέβηκε τα σκαλιά του Συντάγματος, πήγε στο γκαζόν στην αριστερή πλευρά της πλατείας, έξω από την είσοδο του μετρό, και αυτοπυροβολήθηκε. Στο σημείο βρέθηκε ένα όπλο με γεμιστήρα.

Μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να δώσουν στον άτυχο άνδρα τις πρώτες βοήθειες άλλα ήταν ήδη αργά.

O αυτόχειρας είχε συνταξιοδοτηθεί από το 1994 και διέμενε στους Αμπελόκηπους. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο σημείωμα που άφησε ο 77χρονος αυτόχειρας αναφέρει: «Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλον τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και πριν γίνω βάρος στο παιδί μου».

Αιδώς Αργείοι!

No comments:

Post a Comment