Saturday, February 21, 2015

Αντιμέτωπη με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση 21/02/2015

Αντιμέτωπη με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση
21/02/2015
Τις επόμενες κινήσεις της Αθήνας φαίνεται ότι περιμένουν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να προχωρήσουν στην οριστική έγκριση του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης.
Την Παρασκευή, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με επικεφαλής τον Ολλανδό Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνεδρίασαν για αρκετές ώρες στις Βρυξέλλες, με τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν διαρκώς πληροφορίες από διπλωματικές πηγές.
Ωστόσο, παρά τις πληροφορίες για πολιτική συμφωνία του Eurogroup,  η ελληνική πλευρά καλείται να προχωρήσει στο επόμενο βήμα και να παρουσιάσει τη Δευτέρα ένα υπόμνημα με διευκρινίσεις και λεπτομέρειες σχετικά με την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα.
Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, η παράταση θα είναι τετράμηνης διάρκειας, έως τον Ιούνιο.
Στο μεταξύ, λίγο πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τον οποίο ενημέρωσε ότι αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup της Παρασκευής θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή.
Από την πλευρά του, ο Τουσκ απέκλεισε τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής την Κυριακή, αλλά εμφανίστηκε έτοιμος να συγκαλέσει το Συμβούλιο «εν ευθέτω χρόνω» εφόσον χρειαστεί.ELZONI.GR

No comments:

Post a Comment