Wednesday, July 25, 2012


ΕΑΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Αλμούνια: Η ΕΕ να είναι έτοιμη για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες να δώσουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος για θέματα Ανταγωνιστικότητας, Χοακίν Αλμούνια, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα μας θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του πακέτου διάσωσης.

Αλμούνια: Η ΕΕ να είναι έτοιμη για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα
Ο κ. Αλμούνια, σε συνέντευξή του στο Dow Jones Newswires, δήλωσε πως οι χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες για να στηρίξουν την Ελλάδα, δίνοντας στη χώρα περισσότερη χρηματοοικονομική βοήθεια εάν αυτό χρειαστεί.
Υπό την προϋπόθεση, όμως, όπως υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, οι εταίροι της θα πρέπει να πάρουν περισσότερα μέτρα για να βοηθήσουν τη χώρα.
«Εχουν τεράστια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και θα πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των δικών τους λύσεων. Όμως δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους μόνοι τους. Αν κάνουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί, τότε οι θεσμοί της ΕΕ και τα άλλα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα», είπε ο κ. Αλμούνια.
Ερωτηθείς δε, εάν αυτή η στήριξη σημαίνει να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, ο κ. Αλμούνια απάντησε καταφατικά.
Σηνειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που κορυφαίο στέλεχος της ΕΕ υποστηρίζει δημοσίως την ιδέα η Ελλάδα να πάρει ακόμα περισσότερα χρήματα, πέρα από το δεύτερο πακέτο βοήθειας των 174 δισ. ευρώ που έχει ήδη λάβει.  ETHNOS.GR

No comments:

Post a Comment